Erdoğan'dan Rum liderle NATO Zirvesi'nde sıcak sohbet. Rum kesimi NATO üyesi değil 

Erdoğan'dan Rum liderle NATO Zirvesi'nde sıcak sohbet. Rum kesimi NATO üyesi değil 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, NATO Zirvesi'nin ikinci gününde düzenlenen yemekte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Lideri Nikos Anastasiadis ile olan fotoğrafını paylaşarak, "Anlaşılıyor ki asıl veto bu akşam kalkmış" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesinin ikinci gününde El Prado Müzesi’nde Devlet ve Hükümet Başkanları için “Resmi Olmayan Transatlantik Akşam Yemeği’ne” katıldı.

CHP''li Çakırözer, Erdoğan''ın GKRY lideri Lideri Nikos Anastasiadis ile aynı yemekte olduğu fotoğrafı sosyal medya hesabından yayımlayarak tepki gösterdi. Çakırözer, İsveç ve Finlandiya''nın NATO üyelik ambargosunun kaldırılmasına gönderme yaparak, "Anlaşılıyor ki asıl veto bu akşam kalkmış!" dedi. 

Daha önce Meclis''te yaptığı açıklamada "Türkiye’nin bugüne kadar Rumlar konusundaki tavrı belli. Rumlar resmi olarak hiçbir NATO toplantısına, yemeğine katılamazlar. Gayri resmi yapılacak olanlarda Türkiye’nin her seferinde olmak üzere rızası istenir. Rum kesimi liderinin NATO’ya gelmesine, akşam yemeğine katılmasına saray yönetimi, Erdoğan yönetimi, Dışişleri Bakanlığı nasıl ‘evet’ demiştir?" ifadelerini kullanan Çakırözer, liderlerin bulunduğu yemeğin ardından ise Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı: 

"İki gün önce uyardık!
İşte fotoğrafı...
Türkiye’nin tanımadığı #GKRY lideri Madrid’de #NATOZirvesi''nde!
Anlaşılıyor ki asıl veto bu akşam kalkmış!"

İlgili Haberler