Cumhurbaşkanlığı bu konsere 30 milyon lira harcadı: 'Antik Roma' haberi Ajda’dan çok tıklandı

Cumhurbaşkanlığı bu konsere 30 milyon lira harcadı: 'Antik Roma' haberi Ajda’dan çok tıklandı
Cumhurbaşkanlığı’nın düzenlediği ve 30 milyon lira harcandığının ortaya çıktığı İstanbul Yeditepe Konserleri” Ajda Pekkan’ın sahne alması ile başladı. Pekkan’ın dün gece Youtube üzerinden canlı yayınlanan konseri, Yeniçağ’ın '2 bin yıllık kayıp Roma kenti ortaya çıkarıldı’ haberi konserden daha çok görüntülendi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın koordinasyonunda bir ay sürecek “İstanbul Yeditepe Konserleri” büyük bir skandalla başladı. Türkiye’de pop müziğin efsane isimlerinden Ajda Pekkan’ın sahne aldığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Youtube sayfasından canlı yayınlanan konseri canlı olarak yaklaşık olarak sadece 400 kişi izledi. Konserin çekimleri, ses ve ışık sistemleri için en az 30 milyon lira harcandığı ortaya çıkmıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda bir ay boyunca sürecek “İstanbul Yeditepe Konserleri”nin ilk gününde Ajda Pekkan konseri YouTube üzerinden canlı yayınlandı.

İletişim Başkanlığı’nın YouTube kanalından yayınlanan konserin izlenme sayısındaki düşüklük dikkat çekti. Saat 21.00’da başlayan konseri konserini canlı olarak 300-400 kişi izledi. Konser toplamda ise 8 bine yakın görüntüleme aldı.

Komedyen Cem Yılmaz’ın ağabeyi Can Yılmaz, sosyal medya hesabından Pekkan konserini paylaştı ve “367 kişi izliyor olamaz di mi” ifadelerini kullandı.

screenshot-2.jpg

EN AZ 30 MİLYON LİRA HARCANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Cumhurbaşkanlığı, İstanbul Kuruçeşme’de Boğaz’a sıfır olan otoparka dev bir sahne ile ses ve ışık sistemleri kurdurarak seyircisiz konser çekimleri yaptı. Kurulan devasa sahne ile ışık ve ses sistemleri için 1,5 milyon lira harcanırken, sanatçılara yapılan ödemelere harcanan miktarın en az 30 milyon liraya ulaştığı ortaya çıktı.

YENİÇAĞ’IN 2 BİN YILLIK KAYIP ROMA KENTİ ORTAYA ÇIKARILDI ’ HABERİ KONSERDEN DAHA ÇOK TIKLANDI

Ajda Pekkan’ın Yotube üzerinden canlı yayınlanan konser sırasında Yeniçağ’da yer alan '2 bin yıllık kayıp Roma kenti ortaya çıkarıldı’  başlığı ile yayınlanan haberin, konserden daha çok tıklama aldığı ortaya çıktı. Pekkan’ın konseri canlı yayında yaklaşık 400 kişi tarafından izlenirken, Yeniçağ’ın haberi 9 bine yakın görüntülenme aldı.