Kabine toplantısının tarihi belli oldu

Kabine toplantısının tarihi belli oldu
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın NATO Liderler Zirvesi dolayısıyla 10 Haziran Perşembe günü yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda, Covid-19'la mücadele kapsamında kademeli normalleşme adımları ve aşılama sürecindeki son durum ele alınacak.

AA''da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın 14 Haziran Pazartesi günü yapılacak NATO Liderler Zirvesi''ne katılacak olması nedeniyle 10 Haziran Perşembe günü yapılacak.

GÜNDEM: KORONA VİRÜS

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi''ndeki toplantının en önemli gündem maddesi korona virüs salgınıyla mücadele olacak. Toplantıda, Kovid-19''la mücadele kapsamında kademeli normalleşmeye geçilmesinin ardından vaka ve vefat sayılarının seyri, aşılama sürecindeki son durum ve yerli aşı çalışmaları ele alınacak.

GÜVENLİK KONULARI DA ELE ALINACAK

Güvenlik konularının da görüşülmesi beklenen toplantıda, yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden terörle mücadele operasyonları konusunda kabinenin bilgilendirilmesi bekleniyor.

Ekonomik gelişmelerin ele alınacağı toplantıda, NATO Zirvesi öncesi dış politikaya ilişkin de değerlendirmeler yapılacağı öngörülüyor.

İlgili Haberler