Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’dan S-400 açıklaması. Girit formülü gündemimizde değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’dan S-400 açıklaması. Girit formülü gündemimizde değil
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın sözlerinin çarpıtıldığını söyledi. Bir gazeteye konuşan Kalın, Girit formülünün gündemde olmadığını söyledi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, S-400 konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Rus hava savunma sistemiyle ilgili sözlerinin çarpıtıldığını belirten Kalın, Girit formülünün gündemlerinde olmadıklarını söyledi.

Kalın, konuyla ilgili olarak, "Öyle bir formül gündemimizde yok. Farklı yorumlar yapılsa da aslında Sayın Bakanımız (Akar) böyle bir şey kastetmedi. Bu konu biraz çarpıtıldı" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, açıklamalarının devamında "Sayın Cumhurbaşkanımız, savunma sanayi ile ilgili toplantılarda bu konuyu derinlemesine ele aldı. Uzun yıllar boyunca Patriot savunma sisteminin Türkiye''ye alınması için çok ciddi bir çaba sarf etti. Maalesef Amerikan tarafı bizi tatmin edici, bizim kabul edebileceğimiz bir teklifle gelmedi. Bunun neticesinde Türkiye alternatifsiz olmadığını da göstererek S400''leri aldı. Bu karardan geri adım atmak söz konusu değil." diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şubat ayının ilk haftalarında gazetecilere yaptığı açıklamalarda "Girit’teki S-300''lerde nasıl bir model kullanılıyorsa, biz de bunu müzakereye açacağız" demişti.

İlgili Haberler