Cumhurbaşkanlığı ve AKP’den sağduyu çağrısı

Cumhurbaşkanlığı ve AKP’den sağduyu çağrısı
İranlı general Kasım Süleymani’nin Irak’ta ABD’nin düzenlediği operasyonla öldürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile AK Sözcüsü Ömer Çelik’ten, İran ve ABD’ye sağduyu ve itidal çağrısı geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İranlı general Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada, İran ile ABD’ye sağduyu çağrısı yaptı.

Kalın, “Türkiye olaak bütün tarafları sağduyu içinde hareket etmeye, gerilimi artıracak adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz.” dedi.

İran ve ABD’nin karşılıklı açıklamalarının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik’te sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

AKP Sözcüsü Çelik, Twitter’dan yaptığı açıklamada, "İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve beraberindekilere yapılan saldırı bölgede daha tehlikeli istikrarsızlığı tetikleyecektir. Bunlar hem Irak halkının hem de tüm bölgenin aleyhine olacaktır." diye yazdı.

“İRAN-ABD GERGİNLİĞİ ÇOK KAYGI VERİCİ”

Çelik, "Irak'ı uydu devlete dönüştürmeye dönük dış müdahaleler, suikastler, hizip çatışmaları ve mezhep kavgaları bölgemizi ve Irak'ı daha büyük istikrarsızlıklara maruz bırakmaktadır. Bölgede tırmanan İran-ABD gerginliği bu açıdan çok kaygı vericidir. Şiddeti artırmak Irak halkına kötülük etmektir. Tüm tarafların itidal içerisinde davranması şu anda Irak'ın ve bölgenin ihtiyaç duyduğu en hayati yaklaşımdır. Türkiye olarak bölgenin güvenlik ve istikrarı için çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.