Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan Bursa Valiliğini topa tuttular, Bu da oldu valilik paylaşımını sildi

Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan Bursa Valiliğini topa tuttular, Bu da oldu valilik paylaşımını sildi
Bursa Valiliği hilafet etiketiyle Kelime-i Tevhid görseli paylaşan bekçiyle ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturma bazı vatandaşlar tarafından desteklenirken Hilafet yanlıları tarafından ise büyük tepki çekti. Valilik tepkiler sonrası duyuruyu kaldırırken DMK’da "Devlet memurları görevleri esnasında dil, ırk, din ve mezhep ayrımı yapamaz” ifadeleri yer alıyor.

Bursa Valiliği 26 Temmuz’da sosyal medya hesabı üzerinden Hilafet etiketiyle Kelime-i Tevhid görseli paylaşan bekçi hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. Valilik tarafından sosyal meyadan yapılan açıklamada, “Hilafet etiketiyle Kelime-i Tevhid görselli paylaşımda bulunan ve ilimizde Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev yapan İsmail Belindir hakkında soruşturma açılmış olup, söz konusu soruşturma halen devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Cumhuriyetinin değerlerine sahip çıkan Bursa Valiliğinin bu soruşturma açıklaması bazı vatandaşlar tarafından desteklenirken bazı Hilafet yanlıları tarafından sosyal medyadan tepki çekti. Gelen tepkiler sonrası paylaşımını silen valilik yeni bir açıklama yaptı. Valilik resmi sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Çarşı ve Mahalle Bekçisine açılan soruşturma ile ilgili, sosyal medyada yapılan değerlendirmeler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

        Bilindiği gibi ilimizde Çarşı ve Mahalle Bekçisi olan ve kamu güvenliğinden sorumlu bir personelin yapmış olduğu bir paylaşımın, görevin niteliğine uygun düşmemesi sebebiyle soruşturma açılmıştır.

        Sözkonusu soruşturma, dini değerlerimizi ihtiva eden bir görsel sebebiyle değil, kullanılan etiketin, devlet memuru ödev ve sorumluluğuyla bağdaşmaması nedeniyle açılmıştır.

bursa-valiligi.jpg

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu’nun Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık başlıklı 7.maddesinde ise, “Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.

Devlet memurları her durumda Devletin menfaatlerini korumak mecburiyetindedirler. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve kanunlarına aykırı olan, memleketin bağımsızlığını ve bütünlüğünü bozan Türkiye Cumhuriyetinin güvenliğini tehlikeye düşüren herhangi bir faaliyette bulunamazlar. Aynı nitelikte faaliyet gösteren herhangi bir harekete, gruplaşmaya, teşekküle veya derneğe katılamazlar, bunlara yardım edemezler” ifadeleri yer almakta.

tarafsizlik-ve-devlete-baglilik.jpg

 

İlgili Haberler