Cumhuriyet yazarı Zafer Arapkirli Cumhuriyet gazetesindeki işten atılmalara sert tepki gösterdi

Cumhuriyet yazarı Zafer Arapkirli Cumhuriyet gazetesindeki işten atılmalara sert tepki gösterdi
Cumhuriyet gazetesinde 8 kişinin işten çıkarılmasının ardından Cumhuriyet yazarı Zafer Arapkirli'den tepki geldi.

Cumhuriyet gazetesinde 8 gazetecinin işten çıkarılmasının ardından Cumhuriyet gazetesi yazarı Zafer Arapkirli, alınan karara tepki gösterdi.

Cumhuriyet''te işten çıkarılan gazeteci Hilal Köse, "Alev Coşkun tarafından 7 arkaşımla birlikte işten çıkarıldım. #Cumhuriyetgazetesi''nde yarın saat 11.00''de sendikamızla basın açıklamamız var. Bekleriz." açıklamasıyla Cumhuriyet''te yazan 9 ismi etiketledi.

Köse''nin bu açıklamasına Zafer Arapkirli tepkisiz kalmadı.

Arapkirli yaptığı açıklamada "CUMHURİYET... Bu devirde herkes sussa dahi, her gün manşetinden "İşten çıkarmalara, işçi çıkaran patronlara ve emekçi kıyımına karşı" bas bas bağırması gereken bir gazetedir benim gazetem. Bu nedir? Benim gazetem, benim "okulum", benim ocağım. Asla kabul edilemez. ASLA!.." ifadesini kullandı.

İMZA VERMİŞLERDİ

Öte yandan kısa bir süre önce ise gazete yönetimi işten çıkarma yapmak istediğinde Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya istifa etmiş aynı grup ''Küçükkaya geri dönsün'' diye imza vermişti. İşten çıkartılan isimlerden bazılarının imzacılardan olması dikkat çekti.

MİNE KIRIKKANAT''TAN DESTEK

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat  gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya''nın sosyal medyadan paylaştığı "Cumhuriyet emekçileri olarak alınteriyle yarının gazetesini yaptık…Manşetleri attık.. Sekiz arkadaşımız gazeteleri Cumhuriyet’e dönecek, manşetleri onlarla birlikte atacağız, atacağım…" ifadelerini alıntılayarak destek çıktı. 

İlgili Haberler