Aykut Küçükkaya işten çıkarılan 8 kişiye destek verdi

Aykut Küçükkaya işten çıkarılan 8 kişiye destek verdi
8 gazetecinin işine son verilen Cumhuriyet’te gazetenin Genel Yayın Yönetmeni  Aykut Küçükkaya yönetime tepki gösterdi. Küçükkaya, alınan kararda onayının olmadığını ve işten çıkarılanların mücadelesine omuz vereceğini belirtti.

Cumhuriyet Gazetesi’nden dün 8 gazetecinin işine son verilmesinin ardından hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya konu ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Yazı İşleri Editörü Ozan Yurtoğlu’nun paylaşımını alıntılayan Küçükkaya alınan karara tepki göstererek şunları belirtti;

“Cumhuriyet’in Genel Yayın Yönetmeni olarak yıllardır birlikte çalışmaktan gurur duyduğum 8 çalışma arkadaşım bilgim ve onayım olmadan şirket yönetimi kararıyla işten çıkarılmıştır. Cumhuriyet emekçisiyim… Bu kararın geri alınması için yapılacak bütün mücadeleye omuz vereceğim…”

NE OLMUŞTU?

İşten çıkarmalar, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile 2 hafta önce imzalanan toplu sözleşmenin ardından gerçekleşti.

Gazetede, Yazı İşleri Müdürü Olcay Büyüktaş Akça, Spor Müdürü Sami Gürel, Düzeltme Servisi Şefi Rüya Özalkan, Cumhuriyet Pazar Sorumlusu Hilal Köse, muhabirler Tuğba Özer, Ece Piroğlu, foto muhabiri Vedat Arık ile arşivde çalışan Mahmut Gündüz’ün işine son verildi.

TGS, işten çıkarılan gazeteciler için 30 Kasım Salı (bugün) saat 11.00’de, Cumhuriyet gazetesi önünde bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

İlgili Haberler