Cunda Ezmesi tarifi, Cunda ezmesi nasıl yapılır

Cunda Ezmesi tarifi, Cunda ezmesi nasıl yapılır
Cunda Ezmesi, günün her vaktinde yenebilen nefis bir meze çeşidir. Bu akşam MasterChef Türkiye’de dokunulmazlık oyununda istenmesi ile merak konusu olan Cunda ezmesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir

TV8'in ilgiyle takip edilen yarışma programı MasterChef Türkiye, farklı tatları ve lezzetleri ekrana getirmeye devam ediyor. Balıkesir’e konuk olan ve bu ilimizin yöresel yemeklerini yapan yarışmacılardan istenilen bir yemek de Cunda Ezmesi idi. Peynirin dereotu, ceviz ve zeytinyağı ile harmanlanıp ortaya çıkarılan Cunda Ezmesi tarifi, pratik ve kolay yapılışı, gerekli malzemeleri ile sizler de evinizde deneyebilirsiniz. Peki, Cunda Ezmesi nasıl yapılır?

CUNDA EZMESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

150 gram ceviz içi

200 gram lor peyniri

200 gram çökelek

1 demet dereotu

1 çorba kaşığı kekik

1 çorba kaşığı pul biber

4 diş dövülmüş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Bulamak için:

Pul biber

Dereotu

CUNDA EZMESİ NASIL YAPILIR?

Ceviz içini robottan geçirin ve derin bir kaba alın. İçine lor peyniri, çökelek ve kıyılmış dereotu ekleyin. Kekik, pul biber, sarımsak, zeytinyağı ve tuz katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Harçtan parçalar koparın, avucunuzda yuvarlayarak küçük toplar hazırlayın. Yarısını pul bibere diğer yarısını da kıyılmış dereotuna bulayıp servis yapın.

KAYNAK: ACUNN.COM