Danilo şefin imza yemeği. Lolipop tavuk Lolivuk nasıl yapılır?

Danilo şefin imza yemeği. Lolipop tavuk Lolivuk nasıl yapılır?
MasterChef Türkiye'de son bireysel dokunulmazlık oyununda Danilo şefin özel bir tarifi olan Lolivuk yapıldı. Peki, Lolivuk nasıl yapılır? Lolivuk malzemeleri nelerdir?

MasterChef Türkiye 2020'de bu akşamın özel tarifi Danilo şeften geldi. Yarışmada Danilo şefin özel bir tarifi olan Lolivuk yapıldı.

İşte Lolivuk'un malzemeleri ve hazırlanışı:

Tavuk Baget 3 Adet
Tavuk Kafes (1/2 Sos İçin)
Trüf Carpaccio (5 Gr )
Trüf Yağı 2 Ml                
Üzüm Pekmez 10 Gr
Cajun Baharatı 15 Gr
Kekik & Biberiye Taze 1’er Adet
Yeşil Soğan 1 Adet (Dekor)
Taze Pırasa 1 Adet
Çeri Domates 4 Adet
Patates Orta Boy 1 Adet
Havuç  1 Adet (Sos İçin)
Soğan  1 Adet (Sos İçin)
Kereviz Sapı 1 Adet (Sos İçin)
Sarımsak ½  (Sos İçin)
Domates Salça 50 Gr (Sos İçin)
Nişasta Buğday 20 Gr (Sos İçin)
Tane Karabiber/Defne Yaprak (Sos İçin)
Zeytinyağı/Tuz /Biber (Genel)
Kök Kereviz 1 Adet (Celery Crunch)
Un 50 Gr
Ayçiçek Yağı 200 Ml
Mikro Filizler 1 Çeşit
Baby Pancar 4 Adet
Baby Kabaklar

HAZIRLANIŞI

Öncelikle yapmanız gereken tavuk bagetlerinizi hazırlamak.. Tavuk bagetlerinin uç kısımlarından, bir parmak alttan 360 derece bıçakla kemik’e kadar çizik atıp kemik uçundaki eti aşagıya doğru sıyırın. Ve bir makas yardımıyla kopan lifleri temizleyip şekil verin..

Bir kasede tavuk lolipopları, sarımsak, zeytinyağı, kaju baharatı, tuz, biber ve enson tavuğun iç kısımlarına hatta derisinin altına ezilmiş trüf parçaları ekleyerek. Tavuklarınızı 15 dakika marine edin ..

Daha sonra fırını 180 c ısıtıp bir tepsiye tavuk bağetleri dik bir şekilde dizim fırınlayın…20 dakika pişirip dış kısımlarına üzüm pekmezi sürün ve tekrar 10 dakika fırınlayın çıtır olsun ve kereviz crunch’la kaplayın …

GARNİTÜR

Yemeğinizin yanında kullanacağınız sebzelerinizi  kaşık veya bıçak yardımıyla dilimleyin herhangi bir şekil vererekde hazırlayabilirsiniz, daha sonra sebzelerini blunch edip tereyağında soteleyip tuz,biber ilede lezzetlendirebilirsiniz...

Celery crunch için kerevizleri soyup robotta çekin ve derin yağda kızartıp çıtır hala getirip kullanabilirsiniz…

Hazırlamış olduğunuz bütün ürünleri sıcak olarak muhafaza edip resimde gördüğünüz gibi muhteşem bir şekilde sunum yapabilirsiniz.

TAVUK İÇİN SOS

•    İlk olarak tavuk kemikleri yağda kızartın.
•    Ardından sebzeleri un ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
•    Sebzeler pembeleşince salça ve suyu ilave edin.
•     Taze baharatları ve sarımsağı da ilave edin ve tüm malzemeleri 30 dakika kadar kaynatın.
•    Tencereyi ara ara kontrol etmeyi unutmayın. Eğer suyu azalıyorsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
•    Sürenin sonunda ocağın altını kapatın ve sosunuzu ılımaya bırakın.
•    Son olarak ılıyan sosu tülbent ya da süzgeç yardımı ile süzüp kullanmaya başlayabilirsiniz.
•     İlk etapta koyduğunuz sıvı miktarı yarı yarıya azaldığında ocağın altını kapatabilirsiniz.
Tavuk sosunuz hazır. Şimdiden afiyet olsun!

TAVUK SOS HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI:

•    İlk aşamadaki kavurma işlemi doğru şekilde yapılmalı; kemik, sebze ve un iyice kavrulmalıdır. Çünkü sosun kahverengi olması buna bağlıdır.
•    Her aşamada kullanılan tüm malzemeler iyi kalitede olmalıdır.
•    Sebzelerin eşit miktarda kullanılmasına özen gösterilmeli.
•    Kaynama sırasında üzerine oluşan köpükler (kef) ve yağlar alınmalıdır. Sosta hiç yağ kalmamasına dikkat edilmelidir. Yağın kalıp kalmadığından emin olmak istiyorsanız sosu soğutun. Eğer yağ kaldıysa en üstte donacaktır. Bu şekilde kalan yağı kolaylıkla alabilirsiniz.
•    Sosu süzerken olabildiğince ince tülbent veya süzgeç kullanılmalı.
•    Hazırladığınız sosu küçük miktarlara bölün, buzdolabında veya derin dondurucuda saklayın.
•    Sosunuzu tatlandırmak istediğiniz et yemeğini pişirdiğiniz tavaya sosunuzu alın, böylelikle pişen etin kalıntıları sosa geçecektir.
•    Sosun rengi kahverengi olmalı. Kıvamı akıcı ve yoğun. Yani koyu kıvamlı, parlak görünümlü bir sostur…

Günün Karikatürü
Yeniçağ karikatur / Emre Ulaş
Tüm Hakları Saklıdır ©
Yeni Çağ Gazetesi

İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel: (0212) 452 40 40
Faks: (0212) 452 40 58