Danimarka’dan flaş AstraZeneca aşısı kararı!

Danimarka’dan flaş AstraZeneca aşısı kararı!
Estonya, Litvanya, Lüksemburg, Letonya ve Avusturya'nın da arasında olduğu birçok ülkeden kan pıhtılaşmasına neden olduğu gerekçesiyle durdurma kararı gelmişti. Bu karara Danimarka’nın da katıldığı, Sağlık Bakanlığı tarafından duyuruldu.

Dünya genelinde kullanılan en yaygın korona virüs aşılarından biri olan AstraZeneca''ya dair flaş karar, Danimarka''dan geldi. Danimarka hükümeti, AstraZeneca''nın bazı vatandaşlarda kan pıhtılaşmasına sebebiyet vermesi nedeniyle AstraZeneca aşısının kullanımını geçici olarak askıya aldığını duyurdu.

KULLANIMI ASKIYA ALINDI

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, birçok vatandaşın AstraZeneca aşısı olduktan sonra kan pıhtılaşması şikayetinde bulunduğunu, bu nedenle ''önlem'' için aşının kullanımını geçici olarak askıya aldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada ayrıca, henüz aşı ile kan pıhtılaşması arasında kesin bir bağlantı olduğunun tespit edilmediği, ancak önlemlerin alındığı belirtildi.

Danimarka Sağlık Bakanı Magnus Heunicke de söz konusu bilgileri teyit ederek, "Erken önlem alıyoruz, konunun iyice araştırılması gerekiyor" dedi

İlgili Haberler