Hilmioğlu'nun umutları tamamen tükendi

Hilmioğlu'nun umutları tamamen tükendi
Ümraniye Davası'ndan 23 yıl hüküm giyen eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu, dış dünya ile ilişkisini tamamen kesti.

Hilmioğlu'nun avukatı ve kardeşi Hayati Hilmioğlu, ağabeyisinin tamamen içine kapandığını belirterek, "Morali de çok iyi değil. Önceden tartışırdık, konuşurduk. Artık konuşmuyor. Herkes devletten korkuyor. Bir korku imparatorluğu oluşturulmuş" dedi

Çadır tiyatrosu

Yeniden yargılama tartışmalarını da değerlendiren Hayati Hilmioğlu, Özel Yetkili Mahkemeleri 'Çadır tiyatrosu' olarak adlandırdı. Yapılan yanlıştan dönülmesini beklediklerini söyleyen Hilmioğlu, yeniden yargılanma konusunu da yakından takip ettiğini belirterek "Sonunda doğru yola girdiler. İnşallah bir terslik çıkmaz. Çünkü bu özel yetkili mahkemeler çadır tiyatrosu oynadık" diye konuştu. Fatih Hilmoğlu'nun  sağlık sorunun her geçen gün ağırlaştığını vurgulayan Hayati Hilmioğlu, dört gözle Çapa Tıp Fakültesi'nin vereceği raporu beklediklerini söyledi. Rapor yolunu Anayasa Mahkemesi'nin açtığını anımsatan Hİlmioğlu, "Fakültede sağlık kurulu oluşturacaklar. O sağlık kurulu Fatih'e çağıracak yeni baştan tetkiklerini yapacaklar" dedi.