Ağız alerjisi giderek artıyor

Ağız alerjisi giderek artıyor
Ağız alerjisi giderek artıyor

Uzmanlar, nadir görülen alerji türü olan ağız alerjisine elma, havuç, patates, domates, salatalık, kavun, karpuz, muz, armut ve

Uzmanlar, nadir görülen alerji türü olan ağız alerjisine elma, havuç, patates, domates, salatalık, kavun, karpuz, muz, armut ve şeftali gibi sebze ve meyvelerin neden olduğunu bildirdi. Uzmanlar alerjinin, en çok deride kaşıntı ve kabarmalar, hapşırma ve nezle, akciğerlerde öksürük, hırıltı ve nefes darlığı, sindirim sisteminde bulantı, kusma ve ishalle kendini belli ettiğini söyleyerek, “Alerjinin az bilinen ve seyrek rastlanan, ancak son yıllarda giderek daha fazla görülmeye başlanan bir şekli ise sadece ağızda ortaya çıkan alerjidir. Önce, dudak, dil ve yanak mukozasında sızlama ve kaşınma olur. Hastaların yüzde 50’sinde dudaklar şişer. Birçok hastada boğazda da kaşıntı, yanma ve sertlik hissi vardır. Bazen  yüzde kızarma, yanak mukozasında kabarcıklar da görülebilir” dediler. Uzmanlar,  ağız alerjisinin kesin tanısı için şüpheli besin ile test yapılması gerektiğini ifade ederek, bu  rahatsızlığın kesin tedavisi bulunmadığını bildirdi.