Demir Yumruk Operasyonu'nun çok konuşulan ismi Hulusi Belgü'ye yeniden gözaltı: Geçen hafta tahliye edilmişti

Demir Yumruk Operasyonu'nun çok konuşulan ismi Hulusi Belgü'ye yeniden gözaltı: Geçen hafta tahliye edilmişti
Demir Yumruk Operasyonu'nda tutuklanan Forum AVM'lerin sahibi Hulusi Belgü ile Mehmet Akif Çetin geçen hafta tahliye edilmişti. Haklarında yeniden gözaltı kararı alındı.

Forum AVM''lerin sahibi Hulusi Belgü ile Mehmet Akif Çetin Demir Yumruk Operasyonu''nda tutuklanmış, geçtiğimiz hafta da tahliye edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheliler hakkında dosyada yeni deliller elde edildiği gerekçesiyle bir kez daha gözaltı kararı verdi. Sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Çetin''den sonra bir haber de Belgü''den geldi. Belgü''nün sorgusunun ise sürdüğü ifade edildi. 

T24''ten Asuman Aranca''nın haberine göre Ankara Adliyesi''nde önceki hafta 10-12 Ağustos tarihleri arasında dosyadaki bazı kritik şüphelilerin tahliye edileceği konuşulmuş, bu süreçte Ankara 18''inci Asliye Ceza Mahkemesi Forum AVM''lerin CEO''su ve bir dönem Fenerbahçe''de başkan adayı olan Hulusi Belgü ile dolmuş parası yokken 24 yaşında milyonluk şirket sahibi olduğu iddia edilen Mehmet Akif Çetin''in de aralarında bulunduğu dört kişiyi serbest bırakmıştı.

YENİDEN GÖZALTI KARARI

Mahkemenin bu kararının kesin nitelikte olması nedeniyle savcılığın itiraz hakkı da bulunmuyordu. Ancak soruşturmayı derinleştiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyada Belgü ve Çetin hakkında yeni deliller elde edildiği gerekçesiyle bir kez daha gözaltı kararı verdi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Çetin, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Belgü''nün emniyetteki ifade işlemlerinin ise devam ettiği öğrenildi.

HULUSİ BELGÜ KİMDİR?

Forum İstanbul AVM''nin sahibi Hulusi Belgü, ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli alanlarda önemli yatırımlar yapmış, sıfırdan kurduğu şirketlerle yüksek oranlarda istihdam sağlamıştır. Fenerbahçeli olmasıyla bilinen ünlü iş insanı, sarı-lacivertli kulübün efsane futbolcusu Alex de Souza''ya olan sevgisinden dolayı oğlunun adını ''Aleks'' koymuştur.

Hulusi Belgü 1966 yılında İstanbul''da dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisansını ABD''de San Diego National Üniversitesi''nde yapmıştır.

Öğrencilik yıllarında ulusal ve uluslararası nakliye sektörüne atılmış, Çukurova Nakliyat, Ekpar Uluslararası İnşaat ve Taahüt AŞ, Ektrans Uluslararası Nakliyat ve Ticaret AŞ, Ekinciler Uluslararası Ticaret firmalarında yöneticilik yapmıştır.

Kurucusu olduğu Etur Turizm Şirketi ile turizm sektöründe, Uluslararası Demir Ticaret AŞ ile demir ticaret sektöründe, Safir Gayrimenkul ile gayrimenkul sektöründe faaliyetlerde bulunmuştur.

İstanbul''daki Forum İstanbul AVM dahil olmak üzere Türkiye genelindeki Forum Alışveriş Merkezleri''nin sahibi olan Hulusi Belgü, Hollanda merkezli Multi Corporation''ın Türkiye iştirakinin temsilciğini yaptı, Multi Development Türkiye''de CEO''luk yapmıştır.

2013-2019 yılları arasında Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği''nde (AYD) başkanlık görevini yürütmüş, Aziz Yıldırım başkanlığı döneminde bir süre Fenerbahçe Spor Kulübü''nde yöneticilik yapmıştır. 2013 yılında Fenerbahçe başkanlığına aday olmuş ancak seçilememiştir.

Hulusi Belgü kimdir?

İlgili Haberler