Deniz Çoban: Verilenlere bakarsak bu daha çok penaltı!

Deniz Çoban: Verilenlere bakarsak bu daha çok penaltı!
Eski hakem ve yorumcu Deniz Çoban, Galatasaray-Çaykur Rizespor maçındaki hakem kararlarını değerlendirirken net ifadeler kullandı

Eski hakem ve yorumcu Deniz Çoban, Galatasaray-Çaykur Rizespor maçının çok konuşulan hakem kararlarını tek tek değerlendirirken çarpıcı ifadeler kullandı.

Çoban, Beinsports''taki programda Galatasaraylı Emre''ye ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterilmesi gerektiğini belirtirken, Galatasaray''ın kazandığı ilk penaltıyla ilgili olarak, "Gomis''le kazanılan penaltı pozisyonu öncesinde Berkan''ın müdahalesi net faul. Faul ve sarı kart kararı çıkmalıydı. Futbol bir temas oyunu. Top geldiğinde kalecinin Gomis''in topla oynamasını engelleyecek bir hamlesi yok. Gomis''i etki edecek müdahalesi yok, sadece teması var. Sonrasında kafasına bir teması var. Yere düştükten sonra Gomis''in de bir penaltı beklentisi yok. Hakemin de bir penaltı verecek ruh hali yok. Sonra Galatasaraylı futbolcular itiraz ediyor. Hakemin ''Ne için penaltı bekliyorsunuz?'' gibi bir beden dili var. Benim açımdan Gomis''e etki eden bir müdahale yok. Penaltı kararının verilmemesi daha doğru olurdu. Bence hatalı bir karar" yorumunu yaptı.

Sarı kırmızılı takım lehine verilen ikinci penaltı için "Her temas ihlal değildir. İhlal için oyuncuya etki etmesi, bir sonraki hareketi yapmasını engellemesi gerekir" diyen Çoban, şöyle devam etti:

"Kaleci kayarak geliyor, azami özen gösteriyor, Kerem''e dokunmamak için. Kerem''e de dokunuyor. Sonrasında Kerem ayağını yere bastıktan sonra topa yetişemeyeceğini anlayınca kendini yere bırakıyor. Bu bir görüş. Diğer görüş de müdahaleden etkileniyor ve yere düşüyor. İki farklı görüş var. İki görüşün olduğu yerde VAR müdahil olamaz. Hakemin de önü açık, görüyor. Bu konuda VAR hakemi Alper Ulusoy hatalı. Penaltıyı vermiş olmasın da benim açımdan bir sorun yok, görüşe dayalı olduğu için. Ama ben karar verecek olsam, penaltının verilmemesi daha doğru olurdu." 

Çoban, Nelsson''un Çaykur Rizesporlu Yusuf''le ceza alanındaki mücadelesiyle ilgili olarak da "2 penaltı pozisyonuyla birlikte bunu gördüğümde hangisi daha çok penaltı dersek, bu daha çok penaltı. Oyuncunun hareketini daha çok kısıtlıyor, düşüşü doğal. Oyuncu çok iyi niyetli değil fakat diğerlerine göre daha etkili müdahale. Penaltı verilmemesi çok ağır eleştirilmez. Ama o iki penaltıya penaltı verildiyse buna da penaltı verilmeliydi" ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizesporlu Baiano''nun kırmızı kart görmesini de değerlendiren Çoban, "Bu ikinci sarı kart olmaz. Yer alma mücadelesinde ikisi de birbirine dokunuyor, biri birini biraz daha fazla ittiriyor. Normal bir dönemde kuvvetli uyarı ya da iki oyuncuya da sarı kart. 90+2. dakikada oyun çok gerginken, ''Görüyorum, daha dikkatli olun'' dese daha doğru olurdu. Bu kırmızı kart olmadı" dedi.