Deprem bölgelerini önceden bilen adam Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İzmir depreminden 18 saat sonra yeraltındaki son durumu açıkladı

Deprem bölgelerini önceden bilen adam Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İzmir depreminden 18 saat sonra yeraltındaki son durumu açıkladı
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İzmir’de gerçekleşen depremden 18 saat sonra fay hattındaki son durumu Yeniçağ’a açıkladı. Üşümezsoy, deprem olan bu fayların aktif olmadığını veya bu depremle alakalı komşu bir stres yüklenmediğini açıkladı.

Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy,  söz konusu depremle ilgili Yeniçağ’a açıklamalarda bulundu.

"İZMİR İÇİNDE BİR ARTÇI GÖRMÜYORUZ"

Kırılan fay Samos Adası'nda sarı çizgili olan Kuzey-Güney gidişli bir fay diyen Üşümezsoy, "Hem deniz içi hem karada artçılar söz konusu. Ancak İzmir içinde bir artçı görmüyoruz. Bir başka ifadeyle İzmir bloğunu kateden Kuzey gidişli yeraltı faaliyetlerinde bir aktivite görülmemesi sevindirici.” ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi-20201031110937.jpg

"BU DEPREMDEN ÇIKAN STRESİ ALAN KOMŞU FAY YOK"

Deprem uzmanı Üşümezsoy, "Sarı-kırmızı çizgiler ise, İzmir bloğu içerisinde Kuzey-Güney gidişli. Bunlar için de artçı görmüyoruz. Artçılar doğu batı gidişli. Samos’tan kuzeye bakan fay dizleminin üzerindeki kırılmaları görüyoruz. Bu da İzmir bloğu için kuzey güney gidişli, yeraltı faylarda stres yüklenmesi yok. Bu da bu fayların aktif olmadığını veya bu depremle alakalı bir stres yüklenmediğini ve bu depremden çıkan stresi alan komşu faylar olmadığını gördük. Bu da İzmir açısından güzel bir olay." diye konuştu.

 

İlgili Haberler