Deprem en çok fakirleri vurdu

Deprem en çok fakirleri vurdu
Depremzedelerin en büyük sorunlarının evleri ve ahırlarının yıkılması olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, çadırlarla değil kalıcı konut yaparak devletin halkın ihtiyacını karşılaması gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Elazığ ve Malatya’da yıkılan köyleri ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinleyerek, ihtiyaçlarını belirledi.

EN ÇOK FAKİRLERİ VURDU

Depremin merkezinin Elazığ olmasına rağmen, Malatya’ın bir çok köyünde ve ilçesinde ciddi yıkımlar meydana geldiğine dikkat çeken Ağbaba, yaptığı açıklamada depremzedelerin en büyük ihtiyaçlarının yıkılan ahırlarının onarılması ve kalıcı konutlara kavuşmak olduğunu vurguladı. Depremden en fazla  zarar gören vatandaşların büyük bölümünün geçim sıkıntısı içinde bulunan fakir vatandaşlar olduğunu da kaydeden Ağbaba, devletin bu kişilerin ihtiyaçlarını öncelikli olarak gidermesi gerektiğine işaret etti. 

Malatya’daki köylerde depremzedeleri zarar gören evlerinde ziyaret eden Veli Ağbaba, vatandaşlara,  “Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdim” diyerek, her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağının sözünü verdi.

Elazığ depreminin yıkım açısından 19 Ağustos Depremi ile karşılaştırılamayacağını söyleyen Veli Ağbaba, bu nedenle başarılı bir kriz yönetimi ile arama kurtarma çalışmalarının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Deprem sonrası belediyeler tarafından ortaya koyulan çalışmaların da göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydeden CHP’li Ağbaba, “Deprem bölgesinde insan üstü çaba sarf eden bütün belediyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

KAMUOYUNA AÇIKLAYACAKLAR

Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen heyetin başkanı Veli Ağbaba, birkaç gün daha deprem bölgesinde kalıp gereken tespitleri yaptıktan sonra deprem raporu hazırlayarak, kamuoyuna açıklayacaklarını bildirdi.