Derin konuların yazarı Tolga Şardan içeriden gelen bilgileri tek tek sıraladı

Derin konuların yazarı Tolga Şardan içeriden gelen bilgileri tek tek sıraladı
T24 Yazarı Tolga Şardan 15 Temmuz Darbe girişiminin 6. Yılında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Şardan, “FETÖ’nün devletten ne kadar temizlendiği tartışılır” dedi.

Gazeteci Tolga Şardan 15 Temmuz Darbe girişiminin 6. yılında FETÖ’yle yapılan mücadeleyle ilgili bir yazı kaleme aldı. T24 Yazarı Tolga Şardan yazısında AKP ile FETÖ’nün ortaklığını hatırlatarak, “Kurumlar, adeta dini gruplar arasında paylaştırıldı. Bir kurumda birden fazla tarikat veya cemaat varsa, birbirlerinin işlerine karışmadan ‘kardeş kardeş’ durumu idare ettiler, ediyorlar” ifadesini kullandı.

"DEVLET İÇİNDE DİNİ KADROLAŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Devlet içinde ‘dini kadrolaşmaların 15 Temmuz sonrasında da devam ettiğini yazan Şardan, “Menzilciler, İsmailağa cemaati, Erenköy cemaati, Meşveretçiler, Kurtoğlu Grubu, kısmen Okuyucular ve Yazıcılar, İskenderpaşa cemaati, Erzincan Grubu ve biraz da KÖZ’cüler olarak tanımlanan Kemalettin Özdemir’e bağlıların oluşturduğu gruplar öne çıkanlar. Süleymancılar, bir dönem muhalif kaldıkları için tasfiye edilenlerden. Ancak, grup halde olmasa da bireysel görevlendirmelerle yine aktif biçimde devlet yönetimindeler. Bir de sivil toplum örgütü statüsünde olanlar var. Mesela İlim Yayma Cemiyeti, Hak-Yol ve Cihannüma gibi oluşumlar cemaat ve tarikatlara bağlı STK’ların önde olanlarından” diye yazdı.

“FETÖ’NÜN DEVLETTEN NE KADAR TEMİZLENDİĞİ TARTIŞILIR”

Şardan “FETÖ’nün devletten ne kadar temizlendiği tartışılır” diyerek Türk Silahlı Kuvvetleri’nde cemaatin kriptosu personel tespit edildiğini belirtti. Devamında Şardan, “Hem de üst rütbeli. Hatırlayın Eski Tuğgeneral Serdar Atasoy’u. 15 Temmuz’un üzerinden epeyce zaman geçmesine, TSK’dan tasfiyelere karşın gözden kaçan Atasoy, beş yıl sonra “tesadüfen” ortaya çıkarıldı!” diye yazdı.

Diğer yandan mülki idaredeki FETÖ’cü valilerin, vali yardımcılarını, kaymakamların halen tam bitmediğini vurgulayan Şardan, “ Soruşturmalar kimi zaman Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında krize neden oluyor.

Kısa süre önce Sayıştay üyeliğine seçilen İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’nin görev ve kurum değişikliğinin perde arkasında, Tokat’ta başlatılan ve bugüne taşınan FETÖ’cü mülki idare amirleri soruşturmasının olduğunu ekleyim.” Diye belirtti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda soruşturmaların devam ettiğini belirten Şardan FETÖ’nün mahrem imamlarla bağlantıları tespit edilenler hakkında iddianameler hazırlandığını vurguladı.

“İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’NUN ATADIĞI KAYMAKAM FETÖ’CÜ ÇIKTI”

Şardan, emrinde iki özel istihbarat birimi olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendi memleketi Of’a atadığı kaymakamın FETÖ’cü çıktığını açıklayarak,” İstihbarat birimlerinin azizliği mi? Yoksa gözden kaçan atama mı? Yanıtı Soylu’da! Haklarında mahrem imamlarla görüşmeler yaptıkları kayıtlara giren kimi valiler halen görevde. Nasıl oluyor? Cevap belli: Siyasi koruma.” Dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki “FETÖ’nün siyasi ayağının soruşturulması” konulu dosya halen açık! Olduğunu vurglayan Şardan, nedense bir türlü sonuçlanmadığını belirtti. Şardan aynı zamandaTSK personeline yönelik yürütülen “ardışık telefon araması” soruşturmalarının devam ettiğini açıkladı.

“SOYLU, GÖREVE DÖNECEĞİ KONUSUNDA SÖZ VERİYOR”1

Şardan, buna karşın, 22 bin şüpheli ismin yer aldığı emniyet teşkilatına yönelik ardışık telefon araması konusunda jandarmanın ön hazırlık yaptığı adli soruşturmanın ise halen askıda olduğunu açıkladı. Araya Cumhur İttifakı’ndan siyasilerin, özellikle İçişleri Bakanı Soylu’nun devreye girdiği KHK’yla ihraç edilen bazı isimler, yeniden göreve döndüğünü açıklayan Şardan, “İçişleri Bakanı Soylu, hakkında FETÖ soruşturması açılan ve sonrasında ihraç edilen polis müdürü ile henüz soruşturma devam ederken hem de kendi makamında özel görüşme yapıyor. Göreve döneceği konusunda söz veriyor. Neden acaba?” dedi.

Tam tersi, göreve dönmesine onay verilmeyenlerin soruşturmalarını yürüten müfettişler, kamu görevlileri emekli ediliyor” diyen Şardan, ya da sisteme uymayan kamu görevlilerin, hiç ilgileri olmamasına rağmen haklarında FETÖ iddiasıyla başlatılan soruşturmalarla kendilerini ihraç edilmiş olarak bulduklarını açıkladı.

“PARA KARŞILIĞI FETÖ’CÜLÜKTEN YIRTANLAR VAR”

Devamında Şardan, “FETÖ Borsası iddialarına hiç girmiyorum bile. Para karşılığı FETÖ’cülükten yırtanlar var. Kamu kurumlarında özellikle adliye ve emniyette FETÖ’yle mücadele, kendilerine verilen görevleri meslek ahlakıyla, namusuyla, dürüstlüğüyle, ülke için yerine getirenler elbette var. Ancak bir de bu süreçten kendilerinin ikbali için çaba harcayanlar var. FETÖ soruşturmalarını yürüten kamu görevlilerine değerinden daha ucuza daire satan müteahhitler var memlekette.” dedi.

"FETÖ BORSASI YÜZÜNDEN CİNAYETLER İŞLENİYOR"

FETÖ Borsası yüzünden mafya cinayetlerinin işlendiğini açıklayan Şardan şöyle dedi:

İmza attıkları resmi yazılar / raporlar sonrasında FETÖ’cülükten kurtardıklarından makam mevki sözü alanlar var güvenlik kurumlarında. FETÖ lideriyle fotoğrafları olanlardan, faaliyetlerine methiye düzenlerin, ülkeye dönüş çağrısı yapanların bazıları halen kamu görevinin başında. Hatta zaman içinde bakanlık yapanlar bile var. Geçmişlerini unutarak FETÖ’yle mücadele ediyorlar!”

İlgili Haberler