KERKÜK’TE VAHŞET!

KERKÜK’TE VAHŞET!
Türkmeneli; şehitlerine, Münir Kafili’ye yanarken gelen acı bir haber daha kor gibi dağladı yürekleri ​Muhammed Fatih’in acı sonu, derin infial yarattı

Belli ki, profesyonel katiller
Kerkük’te bulunan Irak Parlamentosu Türkmen Milletvekili Hasan Özmen, Münir Kafili’nin  şehit edilmesinin  ardından Türkmen cephesinin önemli bir ismi; işadamı, Türkmen Aşiret Reisleri Ayanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Fatih’in de katledildiğini bildirdi. Özmen, “Faal bir Türkmen olan Muhammet Fatih evinde öldürüldü ve evi ateşe verildi” dedi. 

IŞİD’ci görünen Baasçılar
Özmen, cinayetlerin arkasında IŞİD adına faaliyet gösteren Baasçıların olabileceğini  ileri sürdü: Irak’ta hiçbir şey belli değil. O kadar çok olay var ki, soruşturmuyorlar bile. Faili meçhul olarak kaydedilip gidiyor. Birisine bir suçlamada bulunmak için deliller olması lazım. Ama her kimin Türkmenlerin arazisinde, Türkmenlerin yerinde gözü varsa failleri de odur. 

Kamu oyundaki yanlış algı... 
Şu anda hedeflerden biri Türkmenlerdir. Türkmenleri dağıtmak, yok etmektir. Telafer’de onlarca Türkmen köyüne baskın yapıldı. Türkiye’de bir yanlış anlaşılma var, IŞİD sadece sanki Şii köylere saldırıyor. Hâlbuki Sincar civarında katledilen onlarca Sünni Türkmen vardır. Bunlardan basına intikal eden olmadı. Şiisi, Sünnisi Türkmen’dir hedef!

Ahmet Takan'ın yazısı için TIKLA