20. Türk Dünyası Çocuk Şöleni

20. Türk Dünyası Çocuk Şöleni
Altaylardan Ötüken’den, Doğu Türkistan’dan, Tanrı Dağlarından Anayurdun bozkırlarından Deliorman’dan Kerkük’ten, Kosova’dan Ahıska’dan, Batı Trakya’dan geliyorlar...

20. Türk Dünyası Çocuk Şöleni

Türkmenler geliyor  Irak’tan, Suriye’den... Azerbaycan Özbekistan Kazakistan... Kardeşler kucaklaşsın diye... 

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı (TDAV) tarafından bu yıl 20’incisi düzenlenen “Türk Dünyası Çocuk Şöleni” nde soydaşlarımız yine bir araya gelmenin mutluluğunu  yaşadı. Türk dünyası çocuklarını kaynaştırıp tanıştırmak için, Altaylar’dan Tuna’ya İdil-Ural’dan Anadolu’ya 40 civarında Türk Çocuk grubunun katılımıyla gerçekleştirilen şölen önceki gün Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndaki düzenlenen “Şölen Tanıtım Gösterisi” ile başladı. Kazakistan-Astana’dan “Tumar”, Şorya- Novokuznetsk’ten gelen “Çeldrah”, Tataristan- Minzele’den gelen “Oyun”, Çuvasistan-Çubuksarı “Sinjaja Ptica”, Dağıstan Kumuk’tan gelen “Kumtorkala halk oyunları grupları yöresel oyunlarını sergiledi. Bugünki “Şölen Yürüyüşü”ne katılacak 500 civarındaki konuk öğrenci milli bayrakları, kıyafetleri ve  müzikleri ile  saat 9.30’da Kadıköy İhsan Sungu İlköğretim Okulu’ndan Kadıköy İskele Meydanı’na kadar yürüyecek. 
4 Haziran’da Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu’nda “Şölen Gösterisi” ve 5 Haziran’da ise Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde “11. Türk Dünyası Çocukları Ses Yarışması” düzenlenecek.