Dev gemide coronavirüs paniği

Dev gemide coronavirüs paniği
İtalya'nın Civitavecchia limanında demirleyen Costa Smeralda gemisinde coronavirüs alarmı verildi. İki Çinli turistin virüs taşıdığı öne sürülürken, 6 bin yolculu gemide 30 Türkün olduğu belirtildi. İtalya medyasında yer alan haberlerde, gemide coronavirüse rastlanılmadığı belirtildi.

İtalya'da 6 bin kişilik cruise gemisi koronavirüsü nedeniyle karantinaya alındı. Kuzey İtalya'nın Savona kıyılarında bulunan Costa Smeralda isimli cruise gemisi, iki Çinli turistin koronavirüs taşıdığı şüphesi üzerine yetkililer tarafından karantinaya alındı. Ayrıca dev gemide 30 Türk olduğu belirtildi. İtalyan Haber Ajansı'nın geçtiği son dakika bilgisine göre, gemideki yolcularda coronavirüs şüphesine rastlanılmadığı belirtildi.

Şirketin sözcüsü ise, turistlerin coronavirüs taşıyıp taşımadığından emin olunması için sağlık kontrollerinden geçtiklerini belirtti. Ayrıca durumun, birkaç saat içerisinde netleşeceğini kaydedildi. Yüksek ateş ve solunum güçlüğü çektiği belirtilen Çinli turistler İtalya'ya 25 Ocak'ta gelerek aynı gün cruise gemisine bindi. Turistlerin İtalya'ya gelmeden önce Marsilya ve Barselona'da bulundukları belirtildi.

GEMİNİN TÜRK YETKİLİSİNDEN İLK AÇIKLAMA

NTV canlı yayına katılan gemini Türkiye yetkilisi Ercan Abitağaoğlu, gemideki yolcuların iniş ve binişlerine izin verilmediğini ifade ederek, "Türkiye'den 30 kişilik kafilede gemide. Gemide, tedbir amaçlı olarak iniş ve binişe izin verilmiyor. Türk yolcuları için herhangi bir sağlık problemi yok. Gemide Hong Kong pasaportlu iki yolcuya grip teşhisi konuldu. Bu yolcularda ateşte olduğu için hemen karantinaya alınıp hastaneye sevki yapıldı. Virüsün tipi konusunda tahliller gerçekleştirildi. Tahliller sonuçlanıp sonuçlanmaz her şey normale dönecek" dedi.