Erdoğan’ın ekibine Zahid Akman da girdi

Erdoğan’ın ekibine Zahid Akman da girdi
Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika ülkelerini kapsayan ziyaretinin ilk durağı olan Kolombiya’nın başkenti Bogota’ya gitti.

Zahid Akman kadroya girdi

Erdoğan’ın “TUR” adlı özel uçağında yandaş medya mensupları da yer aldı. Uçakta en dikkat çekici isim ise NTV’den Zahid Akman’dı. Bilindiği gibi eski RTÜK Başkanı Akman geçen yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ankara 19. Sulh Ceza Mahkemesi RTÜK Başkanı Davut Dursun ve üye Taha Yücel ile Zahid Akman ve eski üyeler Abdulvahap Darendeli, Şaban Sevinç ve Paşa Yaşar hakkında “yargı kararlarını uygulamadıkları” gerekçesiyle zincirleme olarak “görevi kötüye kullanma” suçundan ayrı ayrı 1 yıl 15 gün hapis cezası vermişti. Mahkeme “pişmanlık gözlenmemesi, suçun işleniş şekli, suç kastının yoğunluğu ve yeniden suç işlemeyecekleri yönünde olumlu kanaat oluşmadığı” gerekçesiyle sanıklar hakkında verilen cezaları ertelememişti.

Hapisle yargılanıyor
Öte yandan Zahid Akman’ın da yargılandığı Deniz Feneri e.V. davası devam ediyor. Akman’ın yanı sıra Zekeriya Karaman ve Mustafa Çelik’in de aralarında bulunduğu 20 sanık, “Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, özel belgede sahtecilik ve kamu görevlisinin sahteciliğe iştirak etmek” suçlarından çeşitli hapis cezaları istemiyle yargılanıyor. Bu arada Zahid Akman’ın da takip ettiği Erdoğan’ın Kolombiya ziyaretine Emine Erdoğan, Sümeyye Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı.