Atalarımızın resimleri esin kaynakları oldu

Atalarımızın resimleri esin kaynakları oldu
Atalarımızın resimleri esin kaynakları oldu

Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı öğrencilerinin defilesini, beğeniyle izleyenler arasında, Büyükçekmece Belediy

Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı öğrencilerinin defilesini, beğeniyle izleyenler arasında, Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün ile İAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Aydın da vardı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı öğrencileri, mezuniyet projeleri ile büyük beğeni topladı.

Büyükçekmece’de bulunan Kervansaray’da yapılan,  “Damgaların Göçü” adını taşıyan defilede sergilenen giysilere, Asya’nın dağlık bölgelerinde Türklerin kayalara çizdiği resimlerle tarih öncesinden bugüne bıraktıkları izler, esin kaynağı oldu.

Öğrenciler Servet Somuncuoğlu’nun, Sibirya ve Orta Asya coğrafyasını gezerek kaya resimlerini incelemesi sonucunda ortaya çıkan, “Sibirya’dan Anadolu’ya Damgalar” projesini kaynak alıp, “Sibirya’dan Anadolu’ya Taştaki Türkler” kitabındaki motiflerden esinlenerek yaptıkları tasarımlarını giysilere uyarladı. 41 kişinin sahneye çıktığı defileyi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın da izledi.