Devlet Bahçeli: YSK’nın kararı 'vicdana uygunsa' saygı duyarız!

Devlet Bahçeli: YSK’nın kararı 'vicdana uygunsa' saygı duyarız!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli YSK’nın alacağı İstanbul kararı ile ilgili “Milliyetçi Hareket Partisi Yüksek Seçim Kurulu’nun alacağı karara maşeri vicdana uygun olması kaydıyla elbette saygı gösterecektir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’daki belediye başkanlığı seçimlerinin iptali tartışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada YSK’nın alacağı kararı sadece ‘vicdana uygun olması’ durumunda kabul edebileceklerini söyledi.

MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimlerindeki sis perdesi, şaibe örtüsü, şüphe örgüsü henüz kaldırılabilmiş değildir.”

“Demokrasimiz üzerinde kara bulutlar dolaştıran, egemenlik haklarımıza leke düşürmek için kollarını sıvayan mihraklar İstanbul seçimlerine damga vuran haksızlık ve hukuksuzlukları örtbas etmek için titiz çalışma halindedir.”

“Almanya eski Cumhurbaşkanı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne heyecanla, mal bulmuşu mağribi gibi gerçekleştirdiği zamanlama itibariyle manidar ziyareti ilişki ve irtibatlar hakkında sağduyuu her insanımıza ipucu vermektedir.”

“Yüksek Seçim Kurulu’nun vereceği (kesin) karar uzadıkça doğal olarak spekülasyonlar çoğalmakta, karşılıklı atışma ve anlaşmazlıklar çığırından çıkmaktadır.”

“Önüne gelen ahmak kesmekte, İstanbul seçimleri üzerinde aslı astarı olmayan görüş beyan etmektedir.”

“Sözde uzmanlar, aydın kisveli provokatörler, eski siyasetçiler, yarım hukukçular, polemikten geçinen akademisyenler yalan yanlış malumatlarla süreci kirletmekte, akılları karıştırmaktadır.”

“Buna da hiç kimsenin hakkı yoktur. Artık söz ve yetki Yüksek Seçim Kurulu’nundur.”

“Bunu bilmek, çıkacak karar ne olursa olsun riayet etmek asıldır.”

“Türkiye’nin önündeki en öncelikli mesele İstanbul çerçevesinde sandık yolsuzluğunun tespiti ve bunun kanuni süreler içinde de telafisidir.”

“Bu itibarla Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleriyle birlikte Maltepe ve Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Seçimlerindeki haklı ve meşru itirazları en doğru, en isabetli, en hukuka uygun şekilde değerlendirmesi milli bir beklentidir.”

“Türkiye’nin önü açılmalı, adalet muhakkak yerini bulmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul’da seçimlerin yenilenmesinden yanadır. Bu konudaki tutarlı ve samimi çağrılarımız bilinmektedir. Kaldı ki itiraza esas teşkil eden gerekçe ve deliller başka bir çıkış yolu göstermemektedir.”

“Türkiye’nin maruz kaldığı sorunların giderek ağırlaştığı, hatta içinden çıkılmaz bir aşamaya geldiği bugünkü nazik ortamda, demokrasinin erdemlerine, hukukun ilkelerine, milli iradenin hükmüne herkes saygı duymak mecburiyetindedir.”

“Dünyanın en büyük Türk kentinin üzerine hile ve usulsüzlüklerin gölgesi asla düşmemeli, düşürülmemeli, buna fırsat verilmemelidir.”

“Bu konuda sorumluluk öncelikle Yüksek Seçim Kurulu’nundur.”

"Milliyetçi Hareket Partisi Yüksek Seçim Kurulu’nun alacağı karara maşeri vicdana uygun olması kaydıyla elbette saygı gösterecektir."

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASINA CHP'DEN İLK TEPKİ

Bahçeli’nin açıklamalarına CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, Twitter’dan tepki gösterdi.  Haluk Koç Bahçeli’ye tepkisinde, “Beka beka diye bağıran bir siyasi parti başkanı, aday bile çıkartmadığı İstanbul seçiminin YSK’ya adeta talimat vererek iptalini istiyor” ifadelerini kullandı.

Haluk Koç’un açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Beka beka diye bağıran bir siyasi parti başkanı, aday bile çıkartmadığı İstanbul seçiminin YSK’ya adeta talimat vererek iptalini istiyor. Hukuk önemli değil, ihtiyaca binaen yenilenmeli diyor. DİKKAT; Demokratik süreç meşruiyet dışına çekilmek isteniyor. BAŞARAMAYACAKSINIZ!”

haluk-koc-001.jpg

İlgili Haberler