"Devletin kurumları, Kızılay skandalını görmezden geliyor"

"Devletin kurumları, Kızılay skandalını görmezden geliyor"
İYİ Parti STK ile İlişkiler Başkanı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Kızılay'ın vergi kaçırma suçuna alet edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, " Bir adam canlı yayında ülkemizin en köklü kurumlarından Kızılay’ın vergi kaçırmaya alet olduğunu söyledi. Ancak tüm yetkili kurumlar duymuyor görmüyor bilmiyor” dedi.

HALİL YATAR /YENİÇAĞ

Devletin, kurumlarının yapılan açıklamaları görmezlikten geldiğini kaydeden Tuba Vural Çokal, "Bunu söylerken de yüzü bile kızarmıyor, pişmanlık duymuyor. Devletin kurumları ise bu açıklamaları görmezden geliyor. Bir adam canlı yayında vergi kaçırmaya alet olduğunu söyledi. Ancak tüm yetkili kurumlar duymuyor görmüyor bilmiyor. Asgari ücretliden vergiyi kuruşu kuruşuna alacak kadar cevval olan vergi dairelerimiz dut yemiş bülbül gibi. Maliye susuyor, adalet susuyor ancak vicdanlar susmuyor. Kuvva-i Milliye'nin bir kurumu olan Türk Kızılay'ının bu hallere düşürülmesini biz kabul edemiyoruz” dedi.

"BAĞIŞLAR İNCELENMELİ"

Devletten vergi kaçırmanın, devletin bir kurumunun bu suça alet edilmesinin suç olduğunu vurgulayan Çokal, bir an önce Kızılay'ın hesaplarının incelenmesi gerektiğini ifade etti. Çokal, "Yapıldığı söylenen bağışların Türk Kızılay'ının hesaplarına yatırılıp yatırılmadığı devletin ilgili kurumları tarafından incelenmeye alınmalıdır. Kızılay yardım faaliyetleri dışında her şeyle konuşulur oldu. Siyasetçilerin ya da birinci derece yakınlarının yönetici olmasından tutun da kendi aralarında yaptıkları kavgalara kadar birçok şey gündeme geldi" diye konuştu.