Diş çürüklerini önlemenin en basit yolları

Diş çürüklerini önlemenin en basit yolları
Ağız ve diş sağlığı çok önemli. İlk akla gelen de diş çürükleri. Peki, en basit yolla diş çürüklerinden nasıl kurtuluruz? İşte o bilgiler…

Çürük dişler yaşam kalitesini oldukça etkilemekte. Özellikle diş çürükleri birçok kişinin dayanılmaz ağrılar yaşamasına neden olmaktadır. Uzmanlar diş çürüklerini önlemek için yapmanız gereken basit adımları açıkladı.

Diş çürümesini engellemek için dişleri düzenli olarak fırçalamanın önemi belirtilir ancak dişlerin sağlığı için sadece diş fırçalamak yeterli değildir. Evde yapacağınız basit birkaç adım dişlerinizin çürümesini önler. Diş temizliğinin yeterli olarak yapılmaması diş minesine zarar vermekte ve diş çürüklerine yol açmakta.

DİŞ ÇÜRÜKLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN YAPILACAKLAR

YEME ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİRİN

The British Medical Journal''da yayınlanan bir araştırma , diyetteki bir değişikliğin, diş çürümesinin şu anki aşamasına bağlı olarak aslında önleyebileceğini veya tersine çevirebileceğini öne sürdü. Şeker açısından zengin ürünlerin tüketiminin diş çürümelerine yol açtığını zaten biliyoruz. Ancak beslenme alışkanlıklarınızı değiştirirseniz böyle bir sorunla hiç karşılaşmayabilirsiniz.

DİŞ FIRÇANIZI DÜZENLİ OLARAK DEĞİŞTİRİN

Daima küçük veya orta boy bir fırça seçin ve kıllarının, siz yedikten sonra yiyecek artıklarının saklanabileceği azı dişlerinizin çatlaklarına erişebildiğinden emin olun. Mikroorganizmaları ve bakterileri barındırabilecekleri için diş fırçanız için kılıf kullanmayın. Bunun yerine, her kullanımdan sonra fırçanızı suyla durulayın ve kurumaya bırakın. Ve fırçanızı tuvaletinizle aynı odada bırakmayın çünkü dışkı bakterileri fırçanıza bulaşabilir. Diş fırçanızı düzenli olarak değiştirin çünkü kılları zamanla ve kullanıldıkça bozulur. Sonuç olarak, dişlerinizi yeni bir diş fırçası kadar iyi temizlemezsiniz.

TAKVİYE VE VİTAMİNLER KULLANIN

Plak söz konusu olduğunda şeker dişleriniz için çok kötüdür, bu nedenle jöle gibi tatlı ve yapışkan yiyecekler yemek sağlıklı dişler için en iyi seçenek değildir. Her şeker yediğinizde, sonraki 20 dakika boyunca dişleriniz tehlikededir, bu nedenle tatlı yedikten sonra dişlerinizi fırçalamayı deneyin. Çürükleriniz yavaş yavaş kaybolacaktır. Tam tahıllı yiyecekler yiyin. Tahıllar çok fazla B vitamini ve demir içerirler. Ek olarak, tam tahıllar, kalsiyumu emmeye ve dişlerinizi güçlendirmeye yardımcı olan bir mineral olan magnezyum içerir. Yemeklerinizden daha fazla D vitamini almak istiyorsanız deniz ürünlerini daha sık yiyin. Somon, ringa balığı, ton balığı ve uskumru harika D vitamini kaynaklarıdır.

GAZLI İÇECEKLERDEN KAÇININ

Daha fazla kalsiyum alın. Kemiklerinizin ve dişlerinizin ana yapı bileşenidir. Her gün süt ürünleri tüketin (süt, yoğurt, ekşi krema ve peynir). Şekersiz içecekler tüketin. Soda, meyve suyu ve gazlı içecekler içmekten kaçının. Sade su, meyveli smoothie''ler ve şekersiz çay deneyebilirsiniz. Suyun vücudunuz üzerinde artan hidrasyon ve daha yüksek tükürük akışı dahil olmak üzere pek çok iyi etkisi vardır.

ŞEKERSİZ SAKIZ ÇİĞNEYİN

Kulağa ironik gelebilir, ancak şekersiz sakız çiğnemek aslında diş çürümelerini önlemenize yardımcı olabilir. Çiğnediğiniz zaman ağzınız, yemek artıklarını doğal olarak temizleyebilen , asitleri nötralize edebilen, diş minesini güçlendirebilen ve hastalıklarla savaşabilen tükürük ile dolar. Aynı zamanda diş minenizin daha güçlü olmasına yardımcı olabilir çünkü sakız çiğnediğinizde ağzınıza daha fazla kalsiyum ve fosfat eklersiniz. Sadece çürüklerinizle savaşmakla kalmaz, aynı zamanda yiyecek ve içeceklerden ağzınızdaki asitten de kurtulabilirsiniz. Ağzınızı kurutan ilaçlar kullanıyorsanız, şekersiz sakız bu sorunu çözmek için daha da iyidir.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI KULLANIN

Hindistan cevizi yağının vücudun birçok bölgesi için çeşitli sağlık yararları vardır. Dişlerinize gelince, dişlerinizi doğal olarak çürümekten korumak için hindistancevizi yağı çekmeyi deneyebilirsiniz. Yağ, bakterileri dişlerinizden çeker ve doğal olarak iyileştirir. Bir çorba kaşığı hindistancevizi yağını ağzınızda 20 dakika çalkalayın. Yutmayın. Çok basit ama çok etkili, üstelik sağlık açısından da faydaları var! Yağ çekme, diş çürümesinin etkilerini tersine çevirmez, ancak boşlukları önleyebilir. Bu arada, fırçalama ve diş ipi kullanımına ek olarak yaparsanız iki kat daha etkilidir.

İlgili Haberler