Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açılışını yaptığı iddia edilmişti! Meğerse ALİMDER'ler karışmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açılışını yaptığı iddia edilmişti! Meğerse ALİMDER'ler karışmış
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul’un cinayetiyle gündeme gelen ALİMDER'in Alanya’daki ‘Diriliş Nesli Gençlik Merkezi’nin açılışına katıldığı iddia edilmişti. Çavuşoğlu cephesinden açıklama geldi.

Erenköy Cemaati ile bağlantılı olduğu öne sürülen Antalya''daki ALİMDER''e ait yurtta, aşçı olarak çalışan İhsan Güney, üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul''u katledip "Deccal''i vurdum" demişti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da sosyal medya hesabından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu''nun 2015 yılında ALİMDER''in açılışına katıldığına dair paylaşımını hatırlatmıştı.

Başarır''ın hatırlattığı paylaşımda Çavuşoğlu''nun, "Dualarla açtığımız ALİMDER''in, Alanya''dan Türkiye ve dünya gençliğine #diriliş ruhuyla söyleyecek çok sözü var" ifadelerini kullanarak açılışa dair görüntüleri paylaştığı görülüyordu.

Çavuşoğlu''nun gönderisini paylaşan Başarır, "Gençlerimizi ne olduğu belirsiz derneklere teslim ediyorsunuz. Bir de utanmadan o derneklerin ve yurtlarının açılışına katılıyorsunuz. Söz verdik mutlaka yapacağız! İktidara geleceğiz ve gençlerimizi karanlık zihniyetlerin yurtlarına asla muhtaç etmeyeceğiz!" ifadelerine yer vermişti.

İKİSİ FARKLI DERNEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu''nun basın danışmanı Armağan Feke konuyla ilgili şöyle bir açıklama yaptı:

"Antalya''da yurtta kafası kesilen talihsiz gencin kaldığı yurt "Antalya İlim Yayma Cemiyeti"nin yurdu, kısa adı da ALİMDER.  Ancak Bakan Bey''in açılışını yaptığı yurt ise "Alanya İmam Hatip Mezunları Derneği"nin yurdu. Bu derneğin kısaltması da ALİMDER. İkisi birbirine karıştırılıyor. Bu konuda Alanya İmam Hatip Mezunları Derneğinin yaptığı açıklamayı da aşağıda yolluyorum. Bununla ilgili bir düzeltme yapılması konusunda yardımını rica ediyoruz."




 

İlgili Haberler