Zeytinli Rock Festivali'nin iptal edilmesinin arkasında İlim Yayma Cemiyeti çıktı. Yasaklama kararın altında imzası bulunan Kaymakam cemiyete yakın çıktı

Zeytinli Rock Festivali'nin iptal edilmesinin arkasında İlim Yayma Cemiyeti çıktı. Yasaklama kararın altında imzası bulunan Kaymakam cemiyete yakın çıktı
Balıkesir'de bu yıl 7'incisi düzenlenecek olan ancak Burhaniye Kaymakamlığı'nın iptal ettiği Zeytinli Rock Festivali'ni İlim Yayma Cemiyeti'nin istemediği ortaya çıktı. Yasaklama kararın altında imzası bulunan Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’in de Yayma Cemiyeti’nin etkinliklerine katıldığı ve görev yaptığı yerlerde cemiyetin yöneticilerini makamında ağırladığı ortaya çıktı.

Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı, 17-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan 7. Zeytinli Rock Festivali''ni ''kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması'' nedeniyle yasakladı. Yasaklama kararının arkasında ise İlim Yayma Cemiyeti’nin olduğu öne sürüldü.

7 Ağustos''ta İlim Yayma Cemiyeti''nin Balıkesir şubesine ait olduğunu bilgilerine ekleyen bir Twitter hesabı, Zeytinli Rock Festivali''nin ahlakı bozduğu gerekçesiyle festivali istemediklerine dair bir açıklama paylaştı. Açıklamada “gereğinin yapılmasını arz eden” dernek, “Gençlerimizin ve toplumun ahlakını bozması çevredeki halkın evlerine ve dükkanlarına zarar vermesi nedeniyle bu organizasyonun beldemizde yapılmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Derneğin iptal edilmesini istemelerine gerekçe olarak yazdığı yazıda, “Alkolün, uyuşturucuların her türlüsünün kullanılıp, taciz, cinsel saldırı, fuhuşun aleni bir şekilde yapılıp, çıkan kavgalarda dükkanların, evlerin zarar gördüğü, yağmalandığı, alkolün etkisiyle kötü davranış ve hareketin sokaklarda yapıldığı, değerlerimizle hiçbir şekilde örtüşmediği ve gençlerimizi fesada sürüklediği için şiddetle kınıyoruz” denildi.

Yasaklama kararının altında imzası bulunan Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’in geçen yıl İlim Yayma Cemiyeti’nin şube ve kitap kafe açılışına katıldığı ortaya çıktı. AKP Burhaniye Sosyal Politikalar Başkanı ve Burhaniye İlim Yayma Cemiyeti Halkla İlişkiler Başkanı Raif Çokçetin’in 19 Ekim 2021 tarihli paylaşımında, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’e teşekkür ettiği görülüyor. Raif Çokçetin, söz konusu paylaşımda şu ifadeleri kullanıyor:

“Burhaniye ilim yayma cemiyeti Şubesi olarak GSB Kitap Kahve Açılışını gerçekleştirdik. Açılış töreninde bizleri yalnız bırakmayan Kaymakamımız İlyas Memiş Beye, İyc Genel Merkez Yöneticilerimiz Mücahid Günaydın ve Şükrü Yurdakök Beylere, İlçe Protokolüne teşekkür ederiz.”

KAYMAKAMI MEMNUN EDEN ZİYARET

Memiş''in ayrıca, 2020 yılında göreve başladıktan kısa süre sonra, İlim Yayma Cemiyeti Burhaniye Şubesi Başkanı Sadrettin Küçükkaya ile beraberindeki heyeti makamında ağırladığı da arşivlerde yer alan bir diğer bilgi. Ziyaretle ilgili Burhaniye Kaymakamlığı’nın Facebook hesabında şu sözler yer aldı:

“İlim Yayma Cemiyeti Burhaniye Şubesi Başkanı Sadrettin Küçükkaya ve Cemiyet üyeleri ilçemizde göreve başlayan Kaymakam İlyas Memiş’i makamında ziyaret ederek görevinin hayırlı olması temennisinde bulundular. Kaymakam İlyas Memiş ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek İlim Yayma Cemiyeti Burhaniye Şubesi Başkanı Sadrettin Küçükkaya ve Cemiyet üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.”

İlgili Haberler