Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Erdoğan tepkisi

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Erdoğan tepkisi
Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaad ''ABD Dışişleri Bakanlığı'nca yapılan (antisemitizme dair) açıklamada, Cumhurbaşkanımıza yönelik ithamları bütünüyle reddediyoruz. ' ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Erdoğan tepkisi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Erdoğan’ın ‘Yahudi karşıtı’ olarak nitelediği sözlerini kınayan bir açıklama yayınlamıştı. 

Price açıklamasında, ''''ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yahudi halkına karşı son dönemdeki anti-semitik yorumlarını güçlü bir şekilde kınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve diğer Türk liderleri şiddeti daha fazla kışkırtabilecek sözlerden kaçınmaya çağırıyoruz. Türkiye’ye krizi bitirmek için ABD’yle birlikte çalışma çağrısı yapıyoruz'''' ifadelerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı''nın Erdoğan''a yönelik sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

''''ABD Dışişleri Bakanlığı''nca yapılan (antisemitizme dair) açıklamada, Cumhurbaşkanımıza yönelik ithamları bütünüyle reddediyoruz. 

ABD Yönetimi’ni liderlerimize yönelik asılsız ithamlarda bulunmak yerine, İsrail’in sivil halka yönelik saldırılarının durdurulması için çaba sarfetmeye davet ediyoruz.

Antisemitizm kavramı, İsrail''in etnik, dini ve kültürel temizlik politikalarını eleştiriden muaf tutmak amacıyla istismar edilmemelidir.''''

 

İlgili Haberler