Türkiye kaosa itildi devlet 3’e bölündü!

Türkiye kaosa itildi devlet 3’e bölündü!
Türkiye kaosa itildi devlet 3’e bölündü!

Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, iktidarın özellikle dış politikadaki “taşeron” pozisyonunu sorgularken çarpıcı

Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, iktidarın özellikle dış politikadaki “taşeron” pozisyonunu sorgularken çarpıcı tespitler yaptı: Devlet; cemaatler, KCK-PKK AKP ve yandaşları olarak ayrıştı. Zafiyet ortaya çıktı Hiçbir modern devlette bu duruma asla izin verilemez

 

Umulmayan ittifaklar çıkar!

 

Türkiye’nin planlı bir şekilde kaosa sürüklendiğini savunan Tantan, gelinen noktayı şöyle değerlendirdi: Türk siyaseti, 3 kişiye kilitlenmiş vaziyette; Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen ve Abdullah Öcalan... Üçünün de arşivi bakımından iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Ülkenin geleceği bu 3 kişinin kararlarıyla tayin ediliyor. Bu kaos ortamında beklenmedik ittifaklar da kurulabilir.

 

Devletin 3 temel ayağı olur

 

Son günlerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan belli konular üzerinden yakınıyor. Bugünkü Milli Güvenlik Siyaset Belgesi, çağımızın yeni savaş anlayışlarına göre yazılmadı mı? Enerji, ekonomi, teknoloji, hukuk ve bilgi savaşları dikkate alınmadı mı? Belgede bunların olmadığı görülüyor. Modern devletin temel ayakları olan ‘hak ve özgürlükler, güvenlik ve adalet’ yeniden inşa edilmeli!

 

İstihbarata yeni altyapı şart

 

Temel alt yapının olmaması nedeniyle siyaset, adalet, iş alemi ve bürokrasi başta olmak üzere her zemindeki kirlenme, Türkiye’yi içinden çıkılması güç bir çukura itti. Toplumun acilen bilinçlendirilmesi gerekiyor. İstihbarat savaşlarında Türkiye kaybeden ülke konumunda. Onun için acil bir şekilde istihbarat alt yapısının yenilenmesi gerek. Niye? Kimliğini koruyabilmesi açısından...

 

İktidarın dış politikadaki “taşeron” konumunu sorgulayan Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, Türkiye’nin planlı bir şekilde kaosa sürüklendiğini söyledi. Devletin, cemaatler, KCK/PKK, AKP ve yandaşları olarak üçe bölündüğünü öne süren Tantan, “Bu ayrışma, başta istihbarat kuruluşları olmak üzere devletin bütün kurumlarının zafiyetlerini ortaya çıkarmıştır. Hiçbir modern devlette bu duruma müsade edilemez. Ne halk, ne ülkeyi yönetenler, ne siyasi yapı, ne de iş çevreleri müsade eder” dedi.

 


Beklenmedik ittifaklar

 


Türk siyasetinin, üç kişiye kilitlenmiş vaziyette olduğunu savunan Tantan, “Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen ve Öcalan. Diğer siyasetçiler yardımcı rollerde. Türkiye’nin geleceği bu üç kişinin vereceği kararlarla tayin ediliyor” diye konuştu. Türkiyenin sürüklendiği kaos ortamında beklenmedik ittifakların kurulabileceğinin altını çizerek, cemaatin ve PKK’nın mali güçleri birleştiğinde yönetime talip olabileceklerini belirten Tantan, 1979’daki İran İslam Devrimi öncesinde yaratılan kaos ortamına dikkat çekti. Tantan, “Türkiye’de de, Mısır’da da baktığımızda örgütsel anlamda farklı gruplar bir takım olaylarda bir araya gelebiliyor” dedi. Sivas, Kahramanmaraş, Çorum ve Başbağlar olaylarına dikkat çeken Tantan, “Olaylar olduğu zaman devletin önleyici hizmetleri bakımından istihbarat teşkilatları ne yaptı. İstihbarat teşkilatlarının bu konularla ilgili raporları neydi, bu olayları önleyecek konumda değil miydiler. Son günlerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın belli konular üzerinden şikayette bulunması akla şu soruyu getiriyor: Bugünkü Milli Güvenlik Siyaset Belgesi, çağımızın yeni savaş anlayışlarına göre yazılmadı mı. Enerji, mali ve ekonomik, yüksek teknolojiden kaynaklanan savaş, hukuk ve bilgi savaşları dikkate alınmadı mı” diye sordu.

 


Temel ayaklar zayıf

 


Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nde bunların olmadığının görüldüğünü kaydeden Tantan, toplumun acilen bilinçlendirilmesi gerektiğini, ülkenin, her konuda güvenliğinin sağlanması bakımından kamu ve özel istihbarat teşkilatlarının yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Tantan, “Modern devletlerin üç temel ayağı vardır. Bunlar; hak ve özgürlükler, güvenlik ve adalettir. Bunların yeniden inşa edilmesi gerekmektedir” dedi.

 

Türkiye, istihbarat savaşını kaybetti

 

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, temel alt yapının olmaması nedeniyle siyaset, adalet, iş alemi ve bürokrasi başta olmak üzere her zemindeki kirlenmenin Türkiye’yi içinden çıkılması güç bir çukura ittiğini öne sürdü. Türkiye, Mısır ve Orta Doğu’daki olaylarda yabancı istihbarat örgütlerinin faaliyetlerinin etkili olduğunu vurgulayan Tantan, “İngiliz istihbaratının rolü, onun oluşturduğu alt yapılar devam ediyor. Müslüman Kardeşler Örgütü, Hasan El Benna liderliğinde İngiliz istihbaratı tarafından kurdurulmuştur. Türkiye’de de devam ediyor. Hasan El Benna, Müslüman Kardeşler adlı örgütü kurarken eş zamanlı olarak Orta Doğu’da da mason locaları kuruluyor. O zamanki İslam alimlerinin ifadelerine baktığımızda bu tür örgütlenmeleri hayırlı bulanlar da var. Osmanlı, devlet parçalanırken istihbarat savaşlarında kaybeden bir ülke. Bugün de Cumhuriyet döneminde istihbarat savaşlarında Türkiye kaybeden ülke konumunda. Onun için Türkiye’nin, acil bir şekilde istihbarat alt yapısını yenilemeye ihtiyacı var. Niye,  çünkü kendi bölgesini, halkını, kimliğini koruyabilmesi açısından” uyarılarında bulundu.