Şehit cenazesinde yürekler dağlandı!

Şehit cenazesinde yürekler dağlandı!
Teröristler tarafından Şırnak’ta evinden çıkarken şehit edilen Uzm. Çvş. Ramazan Emet, Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde binlerce kişi, annesi Nurten ve eşi Özlem’in gözyaşı ve dualarıyla şehitlikte toprağa verildi.

Bolvadin şehidini uğurladı

Şırnak’ta göreve gitmek üzere evinin önünde servis aracını beklerken terör örgütü mensuplarının silahlı saldırısı sonucu şehit düşen 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Emet’in cenazesi, memleketi Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde toprağa verildi. Şehit Emet için ilk tören Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda düzenlendi. Törene, şehidin eşi Özlem, oğlu Yusuf Efe ve kızı Hira Nur Emet’in yanı sıra 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar ve İl Emniyet Müdürü Celal Sel ile diğer yetkililer katıldı. Törenin ardından şehidin cenazesi, memleketi Afyonkarahisar’a gönderildi. Afyonkarahisar Askeri Havaalanı’na inen askeri uçakla kente getirilen şehit Ramazan Emet’in naaşı, yakınları, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Bolvadin Kaymakamı Ayhan Akbay ve askeri personel tarafından karşılandı. Şehidin naaşı, ambulansa alınarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Teröre lanet yağdı
Daha sonra şehit Emet’in cenazesi, morgdan alınarak Türk bayraklarıyla donatılan Bolvadin ilçesindeki babaevine getirildi. Bu sırada fenalaşan şehidin dedesi Hüseyin Emet’e sağlık ekipleri müdahale etti. Okunan duanın ardından, helallik alındı. Şehidin babası Rüstem, annesi Nurten ve eşi Özlem Emet’in bitkin halde oldukları gözlendi. Şehit askerin 2 yaşındaki oğlu Yusuf ve 2 aylık kızı Hira Nur da yakınlarının kucağında babalarını son yolculuğuna uğurladı. Çarşı Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı top arabasına alındı. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları arasında Bolvadin Şehitliği’ne götürülen Emet’in cenazesi, burada gözyaşları arasında dualarla defnedildi. Tören boyunca terör örgütü PKK’ya lanet okundu. Törene, şehidin ailesi, yakınları, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan ve çok sayıda vatandaş katıldı.