Diyetisyenden tatil sonrası beslenme uyarıları

Diyetisyenden tatil sonrası beslenme uyarıları
Uzm. Diyetisyen Sena Pekşen tatil sonrası beslenme konusunda uyarılarda bulundu.

Diyetisyen Sena Pekşen, tatil sonrası ilk yapılması gerekenin eski beslenme düzenine yavaş yavaş geri dönmek olduğunu belirterek, “Aç kalmaktan, size uygun olmayan beslenme programları ve detokslardan kaçının. Dengeli ve düzenli beslenmenin ilk koşullarından biri öğün atlamamaktır” ifadelerini kullandı.

“ÖĞÜNLERİNİZİ AKSATMAYIN”

Dyt. Sena Pekşen, öğünleri aksatmamamız gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:

“Tatilde kaçırılan ağır yemekler ve içecekler sonrası vücudunuzu dinlendirmek, ödem atımına yardımcı olmak ve lif tüketiminin artması için özellikle günü sebzeyle kapatmak iyi gelecektir. Dengeli ve düzenli beslenmenin ilk koşullarından biri öğün atlamamaktır. Tüm gün aç kalarak ya da normalinden çok daha az öğün yaparak tatildeki hataları telafi etmeye çalışmak yerine kendi beslenme düzeninize geri dönmeye çalışın. Sık sık ama az yiyerek gün boyu tok ve zinde kalabilirsiniz”

“SU TÜKETİMİ ARTIRILMALI”

Dyt. Pekşen, tatilde diğer içeceklere yönelimle beraber su tüketiminde azalma görüldüğünü söyleyerek, “Yenilen ağır yemekler, su tüketiminin azalması, seyahatler ile beraberinde oluşan ödemler için günde en az 2 litre su içmek gerekir” ifadelerini kullandı.

“DETOKSLARDAN UZAK DURULMALI”

Dyt. Sena Pekşen, tatil sonrası insanların kendi beslenme düzenine dönmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Tatil sonrası ilk yapmanız gereken eski beslenme düzenine yavaş yavaş geri dönmektir. Aç kalmaktan, size uygun olmayan beslenme programları ve detokslardan kaçının” ifadelerden kullandı.

“MİNİK EGZERSİZLERLE YAĞ YAKIMINI DESTEKLEYİN”

Lif alımının bağırsakları çalıştırdığını ve sağlıklı tuttuğuna değinen Dyt. Sena Pekşen, şu bilgileri paylaştı:
“Lifli yiyeceklerin sindirimi yavaş olduğu için midede uzun süre kalarak tokluk sağlar. Lifi yüksek oranda alabileceğiniz en iyi kaynaklar sebze, meyve ve kuru

baklagillerdir. Tatil dönüşü eğer vücudunuz alışık değilse, ağır egzersizlerden kaçının. Gün içinde yapacağınız yürüyüşler ile metabolizmayı hızlandırmanız mümkün.”

İlgili Haberler