Ali İsmail’in annesinden hazin soru...

Ali İsmail’in annesinden hazin soru...
Eskişehir’de Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz Davası’nın dünkü duruşmasında tanık olayı anlatırken, acılı anne Emel Korkmaz, zanlıya böyle bağırdı

2 Haziran’da Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz Davası’nın ikinci duruşması, dün Kayseri’de yapıldı. Duruşmada dinlenen ilk tanık, tüm sanıkları teşhis ederek Ali İsmail’in linç anlarını anlatırken ağladı. Bu sırada Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz, polis zanlıya dönerek “Allah korkunuz yok mu sizin?” diye bağırdı. Duruşmayı, Ali İsmail’in Hatay’dan gelen annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz ile bazı yakınları da izledi. Ali İsmail’in fotoğrafını göğsünde taşıyan anne Emel Korkmaz, duruşma salonu girişinde yaptığı açıklamada oğlunun hesabını sormaya geldiğini söyledi. Anne Korkmaz, adliyeye girmeden önce de zanlıları kastederek “Acaba  onların çocukları babalarına ‘Neredesin’ diye sorduklarında ne cevap veriyorlar? ‘Biz 19 yaşında bir çocuğa kıydık, o yüzden hapisteyiz mi?’ diyorlar. Bunu çok merak ediyorum, öğrenmeye geldim” diye konuştu.

Anlatırken ağladı
Duruşmada ilk olarak dinlenen isim, davanın en kritik tanığı S.B.Y. idi. Tüm tanıkları teşhis eden Y. olayı şöyle anlattı: “Bir arkadaşımla Espark’a gittik. Protestocularla Çevik Kuvvet arasında çatışma oldu. Sonra TOMA ile Çevik Kuvvet barikatı yıktı, herkes kaçmaya başladı. Kız arkadaşımı evine bıraktım ve eve gitmeye çalıştım. Tanımadığım bir kişiyle fırının olduğu sokağa doğru yürüdük. Biber gazı sıkılınca fırına girdim. İçeride iki polis ve fırıncılar vardı. Dışarı çıkmak istedim, yine gaz atılınca geri döndüm. Bir süre sonra çıkıp eve gitmek istedim, sokaktan ‘Yapmayın, etmeyin’ sesi geldi. Polis S.B. ile elinde odun bulunan S.K. bir kişiyi darp ediyorlardı. Bu kişi daha sonra kurtulup kaçtı. Fırının karşısındaki pasajda saklanan S.K. odunla fırladı. Ali İsmail ile Doğukan Bilir koşarak geliyorlardı. Arkalarından H. adlı polis kovalıyor, ‘tutun’ diye bağırıyordu. Doğukan’ı polis H. ile S.K. darp ettiler. Doğukan çömeldi, S. yardım bahanesiyle onu darp etmeye devam etti.” Tanık Y. ifade verirken, Ali İsmail’in düşürüldüğünü, kafasına polis M. S. tarafından defalarca tekme atıldığını ve bilincini kaybettiğini söylediği sırada durdu, gözyaşlarını tutamayarak ağladı. 

Yerde darp ettiler
Tanığın bu anlatımları sırasında Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz yargılanan polise dönerek “Allah korkunuz yok mu sizin?” diye bağırdı. Tanık Y. daha sonra sözlerine şöyle devam etti: “Ali İsmail’i fırın çalışanlarından biri dengesini bozarak yere düşürdü. Ali İsmail’i polisler, fırıncılar herkes yerde darp etti. Polis M. S., Ali İsmail yerdeyken defalarca tekmeledi. Kafasına defalarca vurdu, son kez yüzüne tekmeyle vurunca Ali İsmail bilincini kaybetti. Yakından baktım Ali İsmail’e, gözleri kapalıydı. Sonra Ali İsmail birden ayağa fırlayıp kaçmaya başladı. Arkasından ilerideki sivil ve polislere ‘Çevirin’ diye bağırdı. İleride polisler bir kez daha yakalayıp, ikinci kez darp ettiler. Elinde budaklı odun olan sivil şahıs da darp edince, polisler ‘Başımıza iş açacaksın’ dediler. Polisler bu kez bacaklarına vuruyorlardı. Üçüncü kez darp edilen Ali İsmail yerden kalkarak gözden kayboldu.” Tanık S.K ise, “Bir refleksle camı açtım, aşağıya baktım. Hareketsiz yatıyordu, sonra canı yandığı için küfür etti. Karşıdan biri çok sinirli geldi, kafasına tekmeyle birkaç kez vurdu”  dedi.  Bu arada davaya diğer tanıkların dinlenmesi için ara verildi.


Oğlunun fotoğrafıyla geldi
Davayı izlemek için gelen gruplar, arama noktasına kadar sloganlar atarak yürüdü. Burada aranmadan kendileri için ayrılan alana girmek isteyen gruptaki bazı kişilerle polis arasında arbede yaşandı. Duruşmaya oğlunun fotoğrafıyla gelen anne Emel Korkmaz, zanlılara “Çocuklarınıza ne diyorsunuz? ‘19 yaşında bir çocuğa kıydık, hapisteyiz’mi diyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.