Doğanın mucizesi kakulenin muhteşem faydaları

Doğanın mucizesi kakulenin muhteşem faydaları
Sindirimi ve kan şekerini düzenleyen Kakule, ağız kokusunu engelliyor. Diyet yapanların sok sok kullandığı bu mucize bitki genel olarak ise çay ve kahvelere aroma vermesi amacıyla kullanılıyor.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Kakulenin sindirim, mide sorunları, hazımsızlık gibi sorunlarla baş etmede etkisi oldukça büyük. Fareler üzerinde mide ülseri hakkında yapılan araştırmada, bir gruba sadece aspirin verilirken, diğer gruba ise kakule - zerdeçal eklenmiş sıcak su verildi.

Kakule ve zerdeçallı olan suyu tüketen farelerde ülser oranı gittikçe azaldı. Aynı şekilde sadece kakule özütü verilerek yapılan çalışmada ise mide ülserini yüzde 50 oranında azalttığı görüldü.

KÖTÜ NEFES ENGELLİYOR

Ağız kokusu üzerinde yapılan çalışmalarda kokunun bağırsak parazitlerinden ya da diş sağlığından kaynaklandığını ortaya çıktı. Kakule ise sindirim sistemi bağırsaklar üzerinde oldukça etkili bir baharat. Parazitlerin temizlenmesinde etkili olan kakule bağırsak kaynaklı kötü kokuların temizlenmesinde de oldukça etkili.

Bunun yanı sıra ise sindirim sistemi rahatsızlıklarının düzenlenmesinde olumlu yönde etkisi olduğu ortaya çıktı.

BAĞIŞIKLIĞI ÇELİK GİBİ YAPAR

Yapılan araştırmalar kakule özütünün inflamasyon kaynaklı hastalıklarda olumlu etkisi olduğunu ortaya çıkardı. Gıda zehirlenmesi, mantar enfeksiyonları, mide sorunları gibi birçok sorunda etkili olduğu yapılan araştırmalar doğrultusunda onaylandı. Aynı zamanda yüksek antioksidan etkisinden dolayı enfeksiyon temelli hastalıklara karşı da koruma sağlıyor.

KAN BASINCINI DENGELER

Yapılan bir çalışmada 3 gram kakule tozu kullanan bireylerin 12 hafta sonunda kan basıncı seviyelerinin normal aralığa geldiği görüldü. Bu yüzden yüksek tansiyonu olan bireylere kakule bitkisi önerildiğinde olumlu sonuçlar alınıyor. Kan basıncı üzerinde bulunan bu etkisi yüksek antioksidan içeriğine bağlı olarak geliştiği düşünülüyor. Vücutta biriken suyun atılımında ise oldukça etkili olduğu görüldü.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENE SOKAR

200 yetişkin üzerinde yapılan çalışmada kişiler 3 gruba ayrıldı. Gruplarda tarçın, kakule-zerdeçal ve siyah çay tüketimi incelendi.

Kakule ve zerdeçal kullanan grubun kan şekeri değerleri kontrolünde iyileşme sağladığı görüldü.

İlgili Haberler