Doğrular ve yanlışlar

Meslektaşım Kamil Anahar’ın; “Hiç oynamadan birer puanı bunlara verselerdi de, bizde aynı saatteki FİBA Eurochallenge Kupası’ndaki üçüncülük maçını seyretseydik” diyerek baştan bir puana bile razı olduğu G.Birliği-Trabzonspor maçı, bordo mavili formaya gönül verenler için Bayburtlu gardaşlarımın “Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi” dediği kadar mecburiyetten futbol hanesine yazılmıştır. Trabzonspor’da Mehmet, Özer ve Cordoza sakatlık ve cezalar nedeniyle kadroda başta Erkan, Deniz, Waris ve Yatabare olmak üzere (kaleci Hakan hariç) ilk 11’de forma giyenlerin tümü de futbol adına yoktu.
Var olup da bir şeyler yapabilecekler ise ya yanlış yere monte edilmiş (Bosingwa), ya da kenara oturtulmuş (Yusuf gibi) idiler. Monte eden de, oturtan da Ersun Yanal idi.. Maçın ilk yarısında bir tane dahi pozisyon üretemeyen Trabzonspor’da, tek tehlikeli atak defansın göbeğinden pozisyon gereği  kenara kaçan Bosingwa’nın soldan yaptığı ortanın olduğuna dikkat edersek yanlış yere montenin ne demek olduğunu anlatmış oluruz.  (İkinci yarıda Uğur’un kafasından dışarı giden tek ortayı da Bosingwa yaptı) Tıpkı, 3 adamı bulunan defansın sol kenarını savunmak zorunda bırakılan M. Akbaş’ın sakatlanıp çıkmasıyla mecburiyetten yapılan Yusuf tercihi gibi.. 
Züğürt tesellisi
Sıradan bir takım görüntüsünde olan G.Birliği karşısına bile, yan yana konarak 2 fiziki yapıdan tek adam yapılan Fatih ile Medjani ikilisi ile Trabzonspor bir kişi eksik gibi oynarken, rakipten Doğa’nın atılmasıyla saylar dengelenmiş oldu!.. Bu görüntü de Tomiç’in ayağından golü getirdi ise tek “yazık oldu” denebilecek kişi kaleci Hakan idi. Çünkü, diğerlerinin tümü tepeden-tırnağa böyle bir golü hak ediyorlardı. 
Şimdi; bu satırları bize yazdıran Trabzon için, son dakikada Medjani’nin golü nedeniyle görüşlerimizi değiştirirsek, koskoca 1.5 saati sadece bir gol ile değerlendirmiş oluruz ki, bu olsa olsa kazanılan bir puan gibi, “züğürt tesellisi” olmuş olur. Ama, yine de bir tekrarı, Ersun Yanal’a seslenip de bir cümle ile ifade ederek bitirecek olursak, “Bosingwa’nın kenarda oynadığında neler yaptığını inşallah görmüşsünüzdür” diyelim ve de kulağa küpe olması için çok bilinen bir sözü hatırlatalım: “Doğru satış, yanlış tartı ile yapılamaz!..” 

Yazarın Diğer Yazıları