“Şah Fırat” için suç duyurusu!

“Şah Fırat” için suç duyurusu!
CHP’li Mahmut Tanal, Şah Fırat Operasyonu nedeniyle Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, MSB İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel hakkında suç duyurusunda bulunup, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçundan yargılanmalarını talep etti.

“Şah Fırat” için suç duyurusu!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Süleyman Şah Türbesi’nin taşınmasıyla ilgili düzenlenen Şah Fırat Operasyonu nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel hakkında suç duyurunda bulundu. Suç duyurusunda Erdoğan, Davutoğlu, Yılmaz ve Özel’in, Anayasası’nın 3. maddesindeki “Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür” hükmünü ihlal ettiği iddiasıyla Türk Ceza Kanunu’nun 302. maddesi gereğince “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” ve 304. maddesi gereğince “Devlete karşı savaşa tahrik” suçu işledikleri iddia edilerek şöyle denildi:

Toprağımız terk edildi
“21 Şubat 2015 tarihinde düzenlenen operasyonla Türk Silahlı Kuvvetleri, Süleyman Şah Türbesi, Saygı Karakolu ve türbenin içinde bulunan kutsal emanetleri bulunduğu Suriye’nin Karakozak Köyü civarından alarak Türkiye’ye getirdi. Ülke toprağımız olan söz konusu yerden bayrağımız indirilerek, bu toprak parçası herhangi bir çatışma yaşanmadan terk edildi.” Bu arada, Bursa Barosu avukatlarından Onur Seyrek de, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’nin taşınmasıyla ilgili yapılan “Şah Fırat Operasyonu” nedeniyle, Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Parayla mı alınacak?
Öte yandan CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Türkiye’nin yurt dışındaki tek vatan toprağını parayla mı alacaksınız?” diye sordu. Işık, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde şöyle dedi: “Türbenin taşındığı Eşme köyündeki yerin mülkiyet durumu hakkında önceden herhangi bir araştırma yapıldı mı? Türbenin taşındığı yeri almak için bir girişimde bulundunuz mu? Bulunduysanız bu yer için ne kadar ödeme yapacaksınız? Yerin mülk sahibiyle bedel üzerinde yaşanacak bir anlaşmazlık sonucu türbeyi yeniden mi taşıyacaksınız? 1973 yılında baraj suları altında kalacak olması nedeniyle Süleyman Şah Türbesi’nin taşındığı Karakozak köyü için bir bedel ödendi mi?”