Dolar rekor üstüne rekor kırarken, vatandaş yeniden dolar almaya başladı

Dolar rekor üstüne rekor kırarken, vatandaş yeniden dolar almaya başladı
Doların yukarı yönlü seyrinin vatandaşları dolar almaya sevk ettiği ortaya çıktı.

Dolar 9 lirayı aşarak, yukarı yönlü seyrini sürdürürken, haftalık para banka verileri, vatandaşların yeniden dolar almaya başladığını ortaya koydu.

Merkez Bankası''nın (MB) haftalık para banka verilerine göre, vatandaşların iki haftadır devam eden döviz satışları geçen hafta son buldu. Önceki iki haftada 3,4 milyar dolar değerinde döviz bozduran yurt içi yerleşikler, geçen hafta ise 1 milyar 519 milyon dolarlık döviz alımı yaptı. Pariteden arındırıldığında net döviz alım tutarı ise 1 milyar 715 milyon dolar oldu.

Döviz hesaplarında bireysel vatandaşlar çok sınırlı da olsa (157 milyon dolar) satış yaparken artışın tamamı şirket hesaplarından (1,7 milyar dolar) gerçekleşti. Döviz cinsine göre bakıldığından ise ABD Doları hesaplarda artış 820 milyon dolar olurken euro cinsi hesapların ABD Doları karşılığında ise 884 milyon dolar artış yaşandı.

9,18''İ GÖRMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşmesinin ardından, bazı MB yöneticileri görevden alınmış, dolar kuru 9,18''i görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmıştı.

Piyasalar dolar kuru karşısında neye uğradığını şaşırırken Türk Lirası tarihi kayıplara imza atmaya devam etti.

İlgili Haberler