Dolar/ TL’de bir kötü haber daha

Dolar/ TL’de bir kötü haber daha
Dolar/ TL'de bir kötü haber daha, gelişen para birimleri karşısında alınan pozisyonda geldi. Dolar, gelişen ülke para birimleri karşısında haftanın son işlem gününde değer kazanırken, Türk Lirası da dolar karşısında yüzde 1'e varan düşüş kaydetti. Uzmanlar, TL'nin gelişen para birimleri karşısındaki pozisyonu toparlamasının çok önemli olduğunu vurguluyor.

Dolar/ TL’de bir kötü haber daha

Türk Lirası''nın dolar karşısındaki değer kaybı devam ediyor. Dolar / TL ile ilgili bir kötü haber de gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin pozisyon almasından sonra geldi. 

SON İŞLEM GÜNÜNDE BASKI TL''YE YANSIDI 

Bloomberg''de yer alan habere göre Gelişen para birimlerindeki haftanın son işlem gününde hissedilen baskı Türk Lirası''na da yansıdı.

Dolar/TL kuru yüzde 1''e varan artışla 8,30 seviyesinin üzerini test etti. Küresel piyasalarda kısa dolar pozisyonlarında kâr realizasyonları doları destekledi. Bloomberg Dolar Endeksi yurtiçi seansın son bölümünde yüzde 0,4 artış kaydetti.

Türkiye''nin risk primi 418 baz puandan işlem görürken, gösterge tahvil faizi de yüzde 18,08 oldu.

ABD''de son işlem gününde açıklanan veriler teşviklerin etkisiyle kişisel gelirlerin rekor düzeyde arttığına işaret etti.

MART AYINDA YENİDEN YÜKSELDİ 

ABD Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, gelirler Şubat ayında yüzde 7 düşüş kaydettikten sonra Mart ayında yüzde 21,1 yükseldi. Mal ve hizmet harcamaları aynı dönemde yüzde 4,2 artış gösterdi.

Bloomberg anketine göre, ekonomistlerin medyan beklentisi gelirlerde yüzde 20’lik bir artış, kişisel harcamalarda ise yüzde 4,1’lik bir yükseliş yönündeydi.

ABD Başkanı Joe Biden, Mart ayında 1,9 trilyon dolarlık bir teşvik paketiyle birlikte Amerikan vatandaşlarına kişi başı 1.400 dolarlık yardım ödemesi yapmıştı.

Fed''in enflasyon için dikkat ettiği göstergelerden olan PCE tarafında ise gerçekleşmeler beklentiye paralel geldi.