Dolar ve euroyu önceden bilen adam Remzi Özdemir Merkez Bankası’nın perşembe günkü kararını bugünden açıkladı

Dolar ve euroyu önceden bilen adam Remzi Özdemir Merkez Bankası’nın perşembe günkü kararını bugünden açıkladı
Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir, Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararını ele aldı. Özdemir, "Merkez Bankası’nın faiz artırımını pas geçmek gibi bir lüksü kalmadı, piyasaların beklediğinin altında ya da piyasaları memnun etmeyecek bir artış gerçekleşirse o zaman döviz de bir hareketlilik yaşarız." ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politika Kurulu Toplantısı 18 Mart Perşembe günü yapılacak. Faiz kararı saat 14.00''te açıklanacak. Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir, Merkez Bankası’nın perşembe günkü adımını bugünden açıkladı.

"FAİZ ARTIRIMINI PAS GEÇMEK GİBİ LÜKSLERİ KALMADI"

Merkez Bankası’nın faiz artırımını pas geçmek gibi bir lüksünün kalmadığını ifade eden Özdemir, "Piyasaların beklediğinin altında ya da piyasaları memnun etmeyecek bir artış gerçekleşirse o zaman döviz de bir hareketlilik yaşarız." dedi.

Özdemir''in Yeniçağ TV Youtube kanalında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Döviz yatırımcısı bu kararı beklemeli, 0.25 ile 0.50 arası faiz artışı dövizi yükseltecektir. 100 baz puan artışı olursa dolar da sadece geçici bir rahatlık yaşanabilir. Merkez bankası en az 200 baz puanlık bir artış yapmak zorunda.

Merkez Bankası faiz oranlarını %20 seviyesine çekmediği sürece döviz hesaplarındaki para bozulmayacaktır. Ayrıca Amerikan on yıllık tahvilleri de bizi tehdit eden diğer bir unsur. Gelişmekte olan ülkeler bu tahvillerden çok etkileniyor. Özellikle Türkiye çok daha fazla etkileniyor. Diğer ülkeleri %2 etkiliyorsa bizi %4-5 etkiliyor. Sonuç olarak bu tahvillerden en fazla dayak yiyen Türk Lirası oluyor.

Amerika’da ki enflasyon beklentisi dahi on yıllıkların faiz oranını etkiliyor, ayrıca Amerika’da ki yardım paketi vatandaşa dağıtılmaya başlandığı zaman bu paranın nereye gideceğine de bakmak lazım. Bu para ABD Vatandaşı tarafından altın ya da hisse senetlerine aktarılırsa sorun yok ama tüketime aktarılırsa o zaman Türk Lirası için sıkıntı başlar. ABD vatandaşları parayı tüketim için kullandığı zaman bu da enflasyon artışına sebep olacaktır ki bu da on yıllıkların faiz oranının artacağı anlamına gelir işte o zaman Türkiye’de doları tutamayız."