Dolarda düşüş sürüyor

Dolarda düşüş sürüyor
Dolar/TL’de ABD Merkez Bankası'nın (Fed) varlık alımlarını azaltmak için net bir tarih vermemesinin ardından dolardaki kayıplara paralel olarak düşüş görüldü. Dolar bugünde düşüşünü devam ettiriyor

Dolar/TL bu sabah saat 08.38''de 8.3100/8.3250 seviyesindeydi. Euro/TL 9.8025/9.8269, sepet bazında TL 9.0564/9.0785 seviyesindeydi.

Dolar düşüşünü devam ettirerek 16,15 saatlerinde 08.29 seviyesini gördü.

ABD Merkez Bankası''nın (Fed) varlık alımlarını ne zaman azaltmaya başlayacağı konusunda sinyal bekleyen yatırımcılar Cuma günü açıklanacak ABD tarımdışı istihdam verisine odaklanmış durumdalar. Fed adımları izlenirken küresel piyasalarda dolar diğer büyük para birimleri karşısında üç haftalık dip seviyesi yakınlarında işlem gördü.

Fed Başkanı Jerome Powell geçen Cuma Jackson Hole sempozyumundaki konuşmasında merkez bankasının varlık alımlarını bu yıl azaltmaya başlayabileceğini ifade etmiş ancak faizleri artırma konusunda acelesinin olmadığını belirtmişti. Bu açıklamalar dolarda değer kaybına gelişmekte olan para birimlerinde ise belirgin değerlenmelere neden olmuştu.

İlgili Haberler