Dorukhan Toköz kimdir nereli ve kaç yaşında?

Dorukhan Toköz kimdir nereli ve kaç yaşında?
Beşiktaş'ın genç oyuncusu Dorukhan Toköz kimdir sorusu binlerce futbolsever tarafından sorgulanan isimler arasında yer almaya başladı. Peki, Dorukhan Toköz nereli kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı? Hangi mevkilerde oynar?

Dorukhan Toköz kimdir nereli kaç yaşında soruları şu an en sık aranılan isimlerden biri oldu. 21 Mayıs 1996 doğulu olan Dorukhan Toköz 22 yaşında. Orta saha ve ön libero mevkilerinde oynayan oyuncu sağ ayağını kullanıyor. Beşiktaş sene başında sözleşmesi sonu eren Dorukhan ile  3 yıllık sözleşeme  imzaladı. Dorukhan bu sene Beşiktaş’la 3 maça çıktı.

DORUKHAN TOKÖZ KİMDİR

21 Mayıs 1996 doğulu olan Dorukhan Toköz 22 yaşında. Orta saha ve önlibero mevkilerinde oynayan oyuncu sağ ayağını kullanıyor. Eskişehir alt yapısında yetişen Dorukhan, 2017 2018 sezonunda 1. ligde Eskişehir forması ile 32 maça çıktı. Bu maçlarda 1 gol dokuz da asist kaydetti, 8 sarı kart gördü.

ESKİŞEHİRSPOR PERFORMANSI 

Eskişehir alt yapısında yetişen Dorukhan, 2017 2018 sezonunda 1. Lig’de Eskişehir forması ile 32 maça çıktı. Bu maçlarda 1 gol dokuz da asist kaydetti, 8 sarı kart gördü. Genç oyuncu 2016/2017 sezonunda 24 maçta forma girdi ve 2 gol 1 asistlik performans gösterirken, 3 kez sarı kart gördü. 2015/16 sezonunda 11 maçta görev alan Toköz, 1 gol attı ve 2 kez sarı kart gördü. Yani toplamda 67 maçta 4 gol 10 asistlik performans gösterirken 13 kez sarı kart gördü. Oyuncunun profesyonel kariyerinde henüz kırmızı kartı bulunmuyor.

dorukhan.jpg

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Dorukhan Toköz...

MİLLİ TAKIM PERFORMANSI

Dorukhan Toköz Milli Takım forması ile U-21'de tanıştı. 3 dostluk maçı 6 Avrupa Şampiyonası eleme maçına çıkan oyuncu, 9 maçta 1 gol kaydetti, 2 sarı kart gördü.

DORUKHAN TOKÖZ HANGİ MEVKİLERDE OYNUYOR?

Dorukhan Toköz'ü as takıma çıkaran performansı, orta sahanın ortasında oynadığı futbol oldu. Eskişehirspor'da sağ bekte de görev aldığı dönemler oldu; fakat bu zorunlu tercih, aslında ona yeni bir pozisyon kattı. Orta sahada başarılı bir futbol sergileyen Dorukhan, artık sağ bek olarak anılıyordu. Anılmakla kalmadı, Ümit Milli Takım'ın da sağ beki oldu ve kadroya bir bek olarak davet edildi. Oyunun iki yönünü de rahatça oynayabilen, İngilizlerin tabiriyle 'box to box' bir oyuncu. Hem ofansta hem de defansta dengeli oluşu, onu iyi bir sağ bek oyuncusu da yaptı çünkü oyunun iki yönünde de yeterli katkıyı yaptı.