Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'e bir ödül de Türkiye’den

Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'e bir ödül de Türkiye’den
Korona virüs (Kovid-19) aşısını bulan Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'ye bir ödülde Türkiye’den geldi. 25. Aydın Doğan Ödülü, Özlem Türeci ve Uğur Şahin'e verildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Türeci ve Şahin’i Nobel’e aday göstermişti.

Akşener 'Nobel’e aday gösterilsinler' demişti

Aydın Doğan Vakfı tarafından, her yıl kültür, sanat, edebiyat ve bilim alanlarında, ulusal ve uluslararası başarıya ulaşmış kişi ya da kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen ‘Aydın Doğan Ödülü’nün bu yılki sahipleri bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin oldu.

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, Aydın Doğan Vakfı tarafından, 1996 yılından bu yana her yıl, kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farklı alanlarda, ulusal ve uluslararası platformlarda başarı kazanan kişi ve kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü’nün, bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci''ye verilmesi kararlaştırıldı.

Aydın Doğan Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “Aydın Doğan Ödülü’nün 2021 yılında biyoteknoloji alanında bugüne kadar çok değerli çalışmalara imza atan, son olarak COVID-19 aşısının geliştirilmesi süreciyle tüm dünyaya umut olan değerli bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’e verilmesini uygun görmüştür. Dünya çapında milyonlarca insanın hayatını kurtarma potansiyeline sahip bu dikkat çekici bilimsel başarının tüm dünya için ilham verici bir örnek olduğu da ayrıca değerlendirilmiştir." denildi.

Aydın Doğan Ödülü, Vakfın Kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan adına düzenleniyor ve ödüllerin hangi dallarda verileceği her yıl, Vakıf Yönetim Kurulu’nca belirleniyor. Ödül pandeminin elvermesi halinde sonbahar aylarında Almanya’da düzenlenecek bir törenle takdim edilecek. Ödül töreninin tarihi Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in ajandalarına göre daha sonra belirlenerek kamuoyuna açıklanacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Çarşamba günkü grup toplantısında, korona virüs aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech''in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci''nin insanlığa çok büyük bir hizmette bulunduğunu belirterek, "İYİ Parti grubu olarak, TBMM''nin bu iki bilim insanımızı insanlığa ve bilim dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı, Nobel''e aday göstermesini talep edeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

İlgili Haberler