DSÖ açıkladı! Hepsinin adı değişti

DSÖ açıkladı! Hepsinin adı değişti
Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip korona virüs varyantlarına yeni isimler verildiğini açıkladı. Teknik heyet lideri Maria Van Kerkhove, varyantların bundan sonra Yunan alfabesindeki harflerle adlandırılacağını belirtti.

AA''da yer alan habere göre, Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip korona virüs varyantlarının isimlerinde değişikliğe gidildiğini açıkladı. Son olarak Hindistan, ''Hint varyantı'' adının kullanılmaması yönünde başvuru yapmıştı.

YUNAN ALFABESİ HARFLERİYLE ADLANDIRILDI

Korona virüs varyantlarına yeni isimler verildiğini ifade eden Teknik heyet lideri Maria Van Kerkhove, varyantların artık Yunan alfabesindeki harflerle adlandırılacağını, bu uygulamayla virüsün kamuoyunda ve basında daha kolay ele alınmasını amaçladıklarını söyledi.

Korona virüs varyantları halihazırda bilimsel isimlerinden ziyade ortaya çıktıkları ülkelerin adıyla anılıyor. Örneğin, B.1.1.7, “İngiltere varyantı”; B.1.351, “Güney Afrika varyantı” olarak adlandırılıyor.

Yeni isim uygulamasıyla varyantların ilk kez ortaya çıktığı ülkelerle anılmasının da önüne geçilmesi hedefleniyor.

ALFA, BETA, GAMA, DELTA...

DSÖ tarafından varyantlar için belirlenen yeni isimler şöyle sıralanıyor:

"''İngiltere varyantı'' olarak bilinen B.1.1.7, Alfa, ''Güney Afrika varyantı'' olarak bilinen B.1.351, Beta, ''Brezilya varyantı'' olarak bilinen P.1, Gama, ''Hindistan varyantı'' olarak bilinen B.1.617.2, Delta."

İlgili Haberler