DSÖ'den kritik uyarı: Aralarında Türkiye de var

DSÖ'den kritik uyarı: Aralarında Türkiye de var
Dünya Sağlık Örgütü havaların ısınmasıyla birlikte normalleşme adımları atan ülkelere uyarıda bulundu. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelere yeni dalga uyarısında bulunuldu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona virüs salgını kısıtlamalarını aşamalı olarak kaldıran aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkeleri uyardı, "Kutlama zamanı değil, hazırlık zamanı" açıklaması yaptı. 

Avrupa'da pek çok sahilin kullanıma açılması, liglerin planlanması gibi hafiflemelerin ardından DSÖ, yeni dalgalara karşı kısıtlamaları kaldıran ülkeleri uyardı. DSÖ, özellikle kış mevsiminde artabilecek ölümcül yeni dalga öncesi hazırlık yapılması gerektiğini belirtti.

Birkaç gün önce yine DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, kısıtlamalarla ilgili kritik açıklamalarda bulunmuştu.

Dünyanın pek çok ülkesinde normal yaşama yeniden dönüş için 'önlemlerin gevşetilmesine' yönelik adımlar atıldığını belirten Ryan, bununla birlikte salgının kontrol altına alınabilmesi için 'çok uzun bir yol' olduğunu vurgulamıştı.

Ryan, "Hepimiz, yeni salgın dalgaları tespit edilmeden tecritlerin gevşetilmesi durumunda halk sağlığı ve ekonomik felaketlerin kısır döngüsünün ortaya çıkmasından endişe ediyoruz" ifadesini kullanmıştı.

İlgili Haberler