Dün CHP’nin teklifini reddettiler, bugün aynı teklifi kendileri sundular

Dün CHP’nin teklifini reddettiler, bugün aynı teklifi kendileri sundular
CHP’nin Meclis gündemine getirdiği sağlıkta şiddet teklifinin görüşülmesini dün reddeden AKP ve MHP, bugün aynı teklifi kendileri sundu.

CHP’nin sağlık çalışanlarına şiddete karşı verdiği teklifi reddeden AKP ve MHP’den yeni bir hamle geldi. İki parti, aynı teklifi kendileri sunarak, korona virüsle mücadele eden sağlık çalışanlarına yeni haklar getirilmesi için Meclis’e yasa teklifi sundu. Ayrıca sunulan teklifte sağlık çalışanlarına şiddete verilen cezaların artırılması ön görülüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu tarafından sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla Sağlıkta Şiddet Yasa teklifinin Meclis gündemine alınması teklifi AKP MHP oylarıyla dün reddedilmişti.

"BAKAN KOCA: EN KISA SÜREDE YASALAŞACAĞINA İNANIYORUZ"

İlk olarak Meclis'te CHP'nin sunduğu yasanın reddedilmesinin ve AKP ve MHP'nin bugün aynı teklifi sunmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, Meclis'e şükran borçlu olduklarını ifade ederek, "Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasa Teklifi ile 1 milyon 100 bini aşkın sağlık personelimize güvence sunma hazırlığında olan Yüce Meclisimize şükran borçluyuz. Teklifin istisnasız her vekilimizin desteği ile en kısa sürede yasalaşacağına inanıyoruz" dedi.