Dünya Beşiktaşlılar Günü kutlandı

Dünya Beşiktaşlılar Günü kutlandı
Türkiye'nin en köklü spor kulüplerinden biri olan Beşiktaş, kuruluş yılı olan 1903'ü temsil eden 19 Mart (19.03) tarihini "Dünya Beşiktaşlılar Günü" olarak kutluyor. Siyah beyazlı kulüp, resmi sosyal medya hesabından bu güne özel olarak bir paylaşım yaptı. UEFA da yaptığı paylaşımla Kartal'ı kutladı.

Beşiktaş, kulübün kurulduğu 1903 yılına atıfta bulunarak her yıl 19 Mart’ta (19.03) "Dünya Beşiktaşlılar Günü''nü" kutluyor. Siyah beyazlı kulüp de sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak bu günü kutladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "19.03 #DünyaBeşiktaşlılarGünü kutlu olsun!" ifadeleri kullanıldı.

UEFA''DAN KUTLAMA GELDİ

Beşiktaş''ın kuruluş yılı olan 1903''ü temsil eden 19 Mart (19.03) tarihi dolayısıyla UEFA, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak siyah beyazlıları kutladı. UEFA''nın sosyal medya hesabından Vodafone Park fotoğrafları kullanılarak yapılan paylaşımda, “118 – Doğum günün kutlu olsun Beşiktaş” denildi.

KURULUŞ

Siyah-beyazlıların internet sitesinde yer alan bilgiye göre kulüp, Beşiktaş Serencebey Mahallesi''nde dönemin Medine Muhafızı Osman Paşa''nın konağının bahçesinde jimnastik hareketleri yapan gençlerin öncülüğünde 1903 yılının mart ayında Bereket Jimnastik Kulübü ismiyle kuruldu.

Kurucuları arasında Ahmet Fetgeri (Aşeni), Mehmet Ali Fetgeri (Aşeni), Osman Paşazade Mehmet Şamil (Şhaplı), Hüseyin Bereket ve Kadızade Nazım Nazif (Ander) gibi isimlerin bulunduğu kulübün adı daha sonra Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü olarak değiştirildi.

Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey''in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, 26 Ocak 1911 tarihinde tescil edilen ilk Türk spor kulübü olarak tarihe geçti.

14 BRANŞTA FAALİYET GÖSTERİYOR

Beşiktaş Kulübü, günümüzde 14 branşta faaliyet gösteriyor. Siyah-beyazlı kulüp, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, bedensel engelliler, boks, briç, güreş, kürek, cimnastik, masa tenisi, satranç ve e-spor branşlarında faaliyetlerini sürdürüyor.

İlgili Haberler