Ukraynalı gazeteci İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı öyle bir fırçaladı ki! Dünya bu görüntüleri konuşuyor

Ukraynalı gazeteci İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı öyle bir fırçaladı ki! Dünya bu görüntüleri konuşuyor
Ukraynalı gazeteci Daria Kaleniuk ise sorduğu sorularla İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın basın toplantısında zor anlar yaşamasına sebep oldu.

Dünyanın gözü günlerdir Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan çatışmalardayken siyasetçiler de art arda açıklamalar yapmaya devam ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson da bu liderlerin başında. Ancak Johnson kendisine soru soran bir gazeteci karşısında zor anlar yaşadı. Olay anı ise kameralara böyle yansıdı.

“NATO’yu füzelerden uçaklar değil Ukraynalı çocuklar koruyor!” Bu çarpıcı sözler Polonya ve Romanya’ya giderek Ukrayna’dan kaçan mültecilerin durumunu ve genel itibarıyla çatışmaların gidişatını takip etmek için yollara düşen İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ı adeta terletti.

Kiev’den kaçan Ukraynalı gazeteci Daria Kaleniuk Johnson’a soru sorarken ve ülkesinde yaşananları aktarırken duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarına boğuldu. Kaleniuk, İngiliz lidere “Lütfen hava sahalarını kapatın çünkü III. Dünya Savaşı çoktan başladı.” Diyerek serzenişte bulundu.

Boris Johnson çatışmalar başladığından beri Putin’i barbarca davranmakla suçluyor ve ona karşı maksimum önlemlerin alınması gerektiğini söylüyor.

 

İlgili Haberler