Dünya Kupası'ndan elenen Türkiye ve İtalya'nın gazozuna maçı! İki tarafta bu maçın neden oynandığını bilmiyor

Dünya Kupası'ndan elenen Türkiye ve İtalya'nın gazozuna maçı! İki tarafta bu maçın neden oynandığını bilmiyor

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Portekiz'e elenen Türkiye ve Kuzey Makedonya'ya elenen İtalya, Konya'daki özel maçta karşı karşıya gelecek.

A Milli futbol takımımız, özel maçta İtalya ile karşılaşacak. Konya Büyükşehir Stadı''nda oynanacak mücadele, saat 21.45''te başlayacak ve TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

İKİ TAKIMIN EKSİKLERİ

Milli takımımızda, emeklilik kararını açıklayan Burak Yılmaz kadroda yer almazken, milli takım tercihini Türkiye''den yana kullanan Salih Özcan kadroya dahil edildi.

Bir diğer taraftan Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür ve Serdar Aziz, sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarıldı.

İtalya''da Giovanni Di Lorenzo, Gianluca Mancini, Luiz Felipe, Jorginho, Marco Verratti, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Domenico Berardi, Alessandro Florenzi ve Matteo Politano kadroda yer almıyor.

TAKIMLARIN MUHTEMEL 11''LERİ

Türkiye: Uğurcan, Ozan, Merih, Çağlar, Berkan, Hakan Orkun, Zeki, Kerem, Cengiz, Enes

İtalya: Donnarumma; De Sciglio, Acerbi, Chiellini, Biraghi; Tonali, Cristante, Pessina; Zaniolo, Scamacca, Raspadori

İLK GALİBİYET İÇİN ÇIKIYORUZ

A Milli Futbol Takımımız, özel maçta karşılaşacağı rakibi İtalya ile tarihindeki 15. maçına çıkacak. Türkiye''nin, güçlü ekip karşısında galibiyeti bulunmuyor. Ay - yıldızlılar, İtalya karşısında ilk galibiyetini almak için mücadele edecek.

Türkiye, 3''ü (B) milli takım olmak üzere İtalya ile bugüne kadar 14 kez karşı karşıya geldi. Milliler, bu maçlarda 4 beraberlik ve 10 yenilgi yaşadı. Kalesinde 26 gol gören ay-yıldızlı ekip, rakip ağlara 8 gol gönderdi.

PORTEKİZ''E ELENMİŞTİ

Türkiye, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde deplasmanda Portekiz''e 3-1''lik skorla mağlup olarak Dünya Kupası''na katılma hakkını kaybetmişti. Böylelikle ay-yıldızlılar, Dünya Kupası''na üst üste 5.kez gidemedi.

KUZEY MAKEDONYA KARŞISINDA SÜRPRİZ YENİLGİ

İtalya sahasında Kuzey Makedonya''ya ya 1-0 mağlup olarak Dünya Kupası şansını kaybetti. Böylelikle İtalya üst üste 2.kez turnuvanın dışında kalmış oldu.

 

 

 

 

İlgili Haberler