Dünya piyasaları gayrimenkul devinden gelecek habere kilitlenmişti. Kalkınma Bankası Başkanı’ndan ilk açıklama

Dünya piyasaları gayrimenkul devinden gelecek habere kilitlenmişti. Kalkınma Bankası Başkanı’ndan ilk açıklama
Küresel piyasaların en önemli gündem maddelerinden biri olan Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin nakit krizini değerlendiren Asya Kalkınma Bankası Başkanı Asakawa'dan piyasaları rahatlatan açıklamalar geldi.

Kalkınma Bankası Başkanı’ndan ilk açıklama. Hisseleri satmaya devam ediyorlar

Dünya Gazetesi''nde yer alan habere göre,  Asya Kalkınma Bankası (ADB) Başkanı Masatsugu Asakawa, Çinli gayrimenkul geliştirme devi Evergrande''nin içinde düştüğü krizin global bir krizi tetiklemesinin muhtemel olmadığını söyledi.

Ancak Asakawa, Evergrande krizinin Çin''in bölgesel yönetimlerinin finansal durumlarına ve hamehalkı tüketimine etkisinin izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Çin''in bankacılık sisteminin Evergrande''den kaynaklı her şoku absorbe etmeye yetecek tamponlara sahip olduğunu belirten ADB Başkanı, Çin MB''nin sisteme bolca likidite sağladığını ve otoritelerin Evergrande''nin bulaşıcı etkilerini kontrol altına almak için hazır olduklarını gösterdiklerini ifade etti.

HİSSEDARLAR HİSSELERİNİ SATMAYA DEVAM EDİYOR

Çin''in zor durumdaki gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande''nin ikinci büyük hissedarı olan China Estates elindeki hisseleri satmaya devam ediyor. China Estates''in Hong Kong Borsası''na yaptığı bildirime göre son olarak 130,7 milyon Evergrande Group hissesi satıldı.

Şirket, daha önce de 108,91 milyon hisse satmıştı.

İlgili Haberler