Dünya Sağlık Örgütü: "Coronavirüs dünya için ciddi tehdit"

Dünya Sağlık Örgütü: "Coronavirüs dünya için ciddi tehdit"
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Genel Direktörü Tedros Adhanam Ghebreyesus, coronavirüs aşısının araştırılması için çağrıda bulunarak, coronavirüsün dünyanın geri kalanı için çok ciddi tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, coronavirüs salgınına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, coronavirüs salgınına ilişkin aşı ve ilaçlarla ilgili araştırmaların hızlandırılması için çağrıda bulundu. Ghebreyesus, Çin’de ortaya çıkan coronavirüs salgınına ilişkin dünyanın geri kalanı için çok ciddi tehdit oluşturuyor ifadelerini kullandı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ayrıca, örgüt uzmanların coronavirüsle ilgili araştırmaya yardımcı olmak amacıyla Çin'e geldiğini belirtti. Tedros, sağlık ekibine başkalarının da katılacağını ve 10-15 kişilik bir ekibin coronavirüs salgınıyla ilgili çalışacağını kaydetti.

Coronavirüs salgınını nedeniyle ölümlerin sayısı toplamda bini geçerken, Pekin hükümeti, Hubey Sağlık Komisyonu başkanı ve önde gelen yöneticileri görevlerinden aldı.